Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Το "ΦΩΣ" χορεύει για την Παγκόσμια Ημέρα Χορού

Το Εναλλακτικό Γυμναστήριο-Πολυχώρος Ελεύθερης Καλλιτεχνικής έκφρασης και Δημιουργίας «ΦΩΣ» χορεύει για την Παγκόσμια Ημέρα Χορού την Κυριακή 29 Απριλίου στις 6 τo απόγευμα στην πλατεία Αγ. Κωνσταντίνου. Η Πειραματική Χοροθεατρική του ομάδα συμμετέχει με τρια χορευτικά στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά για την Παγκόσμια Ημέρα Χορού. Στην ομάδα συμμετέχει και η δική μας Κική Βεντουρή Σέρφα.
Η ομάδα δημιουργήθηκε πριν από ένα χρόνο για να βοηθήσει κάποιους ανθρώπους να εκφράσουν τα συναισθήματά τους μέσα από την τέχνη του χορού. Βασισμένη σε μια ιδέα της δασκάλας χορού Μαριάννας Παπαδοπούλου , υπεύθυνη Πολυχώρου «ΦΩΣ», η ομάδα αποτελείται από ανθρώπους ηλικίας 9 έως 60 ετών. Κάποιοι απ’ αυτούς δεν έχουν καμία προηγούμενη επαφή με το χορό αλλά  τους δίνεται η ευκαιρία να δοκιμάσουν τεχνικές και μεθόδους έκφρασης ώστε να μπορέσουν να γίνουν οι καλλιτέχνες του εαυτού τους!
  Η Μαριάννα Παπαδοπούλου επισημαίνει: « Η ομάδα δεν διεκδικεί καμία θέση στο καλλιτεχνικό χορευτικό στερέωμα αλλά διεκδικεί την ελευθερία της έκφρασης  της ψυχής μέσα από τον χορό. Δάσκαλοι, μαθητές, δημόσιοι υπάλληλοι, δικηγόροι, ελεύθεροι επαγγελματίες και χορευτές δημιούργησαν την πρώτη Πειραματική Ομάδα Χορού στην Ελλάδα η οποία αποτελείται από μη χορευτές.  Η Πειραματική Ομάδα Ελεύθερης Έκφρασης «ΦΩΣ» αποτελείται από ανθρώπους που αγαπούν τον χορό , την κίνηση και την ελεύθερη έκφραση χωρίς να φέρουν τον τίτλο του επαγγελματία καλλιτέχνη αλλά με την κατάθεση της ψυχής τους κάνουν τους άλλους να ονειρεύονται».
Η ομάδα έχει ήδη πάρει μέρος στα Πολιτιστικά Φεστιβάλ των Δήμων Πειραιά και Νίκαιας, έχει παρουσιάσει δουλειά της στο Σύνδεσμο Αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής, στο μετρό του Συντάγματος ,σε μουσικές σκηνές και είναι μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID -UNESCO