Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Επέμβαση στον χώρο των Φυσικών

Του Βασίλη Γκάτσου
Με τέτοιο σχεδιασμό, αγάντα και καλή δύναμη.

Στη χώρα μας η παραγωγή οικιακών αποβλήτων + εμπορικών αποβλήτων (μαγαζιά) είναι περίπου 0.5 τόνοι ανά κάτοικο το χρόνο.
Σε 3 μήνες ο Αντιπρόεδρος έκανε ανακύκλωση 45 τόνων. Άρα θα κάνει με τον ρυθμό αυτόν 180 τόνους ανακύκλωση το χρόνο. Δεδομένου ότι η Ερμιονίδα έχει 12000 μόνιμους κατοίκους, το σύνολο των αποβλήτων της είναι 0.5 Χ 12000 = 6000 τόνοι τον χρόνο. Χώρια οι τουρίστες του καλοκαιριού και τα εξοχικά. Μαζί με αυτά φτάνει τους 8000 τόνους το χρόνο, χωρίς μπάζα και κλαριά.
Άρα με τον ρυθμό του Αντιδημάρχου στο τέλος του 2011 θα έχουν ανακυκλωθεί 180 τόνοι και οι υπόλοιποι 8000 – 180 = 7820 τόνοι θα βρίσκονται στη νέα χωματερή του Σταυρού Διδύμων. Χώρια τα κάθε είδους άλλα αντικείμενα. Άρα θα ανακυκλωθεί το 2.25% των παραγομένων αποβλήτων στην Ερμιονίδα το 2011.
Το μελάνι, τα δάκρυα, οι καταγγελίες και η μικροπολιτική γύρω από το 2.5% των αποβλήτων θα .... τρέχουν ποτάμι. Για τους 7820 τόνους που θα πάνε στη νέα χωματερή, για τα ζουμιά, για τη βρώμα για το τι κάνει σήμερα ο δεματοποιητής, τσιμουδιά. Δηλαδή για αυτό που η ΕΕ χαρακτηρίζει οικολογική καταστροφή, τσιμουδιά, αφού άλλωστε έχει βρεθεί η λύση. Με την παραχώρηση έναντι ευτελούς ενοικίου των αποθηκών της ΑΤΕ ( Η ΑΤΕ είναι η πλέον προβληματική τράπεζα της Ελλάδας) η ανακύκλωση θα πάρει τέτοια ώθηση που στο τέλος της θητείας του Αντιπροέδρου στη νέα χωματερή θα πηγαίνουν μόνον αποφάγια, δηλαδή περίπου το 5% των αποβλήτων της Ερμιονίδας.
Δηλαδή στις αποθήκες της ΑΤΕ θα συντελεστεί ένα θαύμα. Εκεί θα πηγαίνουν 7600 τόνοι ανακυκλώσιμα υλικά το χρόνο. Δεδομένου ότι για την συγκέντρωση, διαχωρισμό, τακτοποίηση, φόρτωση κ.λ.π. απαιτούνται περίπου 10 ώρες εργασίας ανά τόνο ανακυκλώσιμων (εθελοντική ή αμειβόμενη εργασία, αδιάφορο) τότε το χρόνο θα έχουμε 78200 ώρες εργασίας, δηλαδή 9775 μεροκάματα, δηλαδή θα πρέπει να εργάζονται 40 άτομα κανονικότατα επί όλο το χρόνο, ώστε στο τέλος της θητείας να έχουμε πλήρη ανακύκλωση.
Έτσι από τη μια έχουμε το ήδη θαύμα του Σταυρού = η νέα χωματερή Ερμιονίδας (ή κόπρος του Αυγεία) και σε εξέλιξη το θαύμα του Σταύρου = Ανακύκλωση στις αποθήκες της ΑΤΕ (η άθλος του Ηρακλή).

Έρρωσθε,

Βασίλης Γκάτσος