Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Οι Νέοι Αγρότες Αργολίδας για την Προώθηση των Αγροτικών Προϊόντων

Η Ένωση Νέων Αγροτών Αργολίδας σε συνεργασία με το ΤΕΙ Πειραιά, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στα πλαίσια του έργου «Επιστημονική Υποστήριξη Νέων Αγροτών» της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς διοργανώνει ημερίδα το Σάββατο, 4 Ιουνίου 2011, στις 19.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων της πρώην Νομαρχίας Αργολίδας, στο Ναύπλιο, με τίτλο «Καινοτόμοι Τρόποι Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων»...
Η κα Γεωργία Δρόσου-Παγίδα (πρόεδρος ΕΝΑ Αργολίδας-6976562330) δήλωσε:
Ξέρουμε πολύ καλά όλοι ότι ο πλούτος παράγεται από τους αγρότες στον πρωτογενή τομέα, απλά οι πλούσιοι βρίσκονται στον δευτερογενή και τον τριτογενή τομέα.
Με διάφορες τεχνικές και νομοθεσίες αποκλείουν ουσιαστικά τους αγρότες ή δημιουργούν «ισοδυνάμου προς αποκλεισμό» καταστάσεις στην διαχείριση των αγροτικών τους προϊόντων.
Είμαστε παραγωγικοί, αλλά χαμένοι στον παγκόσμιο ιστό. Δεν λειτουργούν Δημοπρατήρια Αγροτικών Προϊόντων και η Επιστημονική Έρευνα δεν ακουμπά τους αγρότες, ειδικότερα όσον αφορά την προώθηση από τους ίδιους τους αγρότες.
Επιβάλλεται οργανωμένη επιστροφή στην τοπική ανασυγκρότηση όπου πλέον οι οργανωμένες τοπικές αγροτικές κοινωνίες θα έχουν να παίξουν σημαντικό ρόλο και οι αυτάρκεις τοπικές
οικονομίες με τα Τοπικά Σύμφωνα Ποιότητας και την ανάπτυξη Τοπικών Εφοδιαστικών Αλυσίδων, θα πρέπει να είναι το μέλλον για τους Νέους Αγρότες.
Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, για πρώτη φορά προσπαθεί πιλοτικά να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα για την Επιστημονική στήριξη των Νέων Αγροτών. Το επιστημονικό κομμάτι ανέλαβε
μετά από πρόσκληση ενδιαφέροντος το ΤΕΙ Πειραιά, και η ημερίδα της 4-6-2011, στις 7μμ, στο Ναύπλιο, είναι η πρώτη δημόσια εκδήλωση του έργου.
Στην ημερίδα θα παρουσιασθούν οι εξελίξεις του έργου στα θέματα:
• Ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης μικροκλίματος καλλιέργειας (Δ. Πυρομάλης),
• Έρευνα αγοράς και καινοτόμοι τρόποι προώθησης αγροτικών προϊόντων (Ι. Μπουρής),
• Μελέτη και σχεδίαση αυτοδύναμης ενεργειακά αγροτικής μονάδας (Α. Ντούνης),
• Κατασκευή ιστοσελίδας Π.Ε.Ν.Α. και δημιουργία forum (Χ. Δρόσος),
• Προώθηση καινοτόμων μορφών και μεθόδων καλλιέργειας (Α. Ευθυμιάδου), και
• Αγροτική Επιχειρηματικότητα (Δ. Μιχαηλίδης)
Μετά την επιτυχή παρουσίαση της Αγροτικής Επιχειρηματικότητας & Αγροτουρισμού στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στις 13-5-2011, αλλά και την πολύ χρήσιμη ανταλλαγή εμπειριών για την Αγρ. Επιχειρηματικότητα στην ΠΡΑΞΗ, όπου μετείχε ο κ. Ε. Μπινιάρης, στις 14-5-2011, η Ένωση Νέων Αγροτών Αργολίδας προετοιμάζεται τόσο για το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών (Χίος, 9-11/9/2011), όσο και για Γιορτές Τοπικής Ανάπτυξης, μεταξύ των οποίων και στον Ορχομενό Βοιωτίας στις 1-2/10/2011 με σύμπραξη της ΕΝΑ Αργολίδας και του ΤΕΙ Πειραιά.
Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Πηγή: ΑΡΓΟΛΙΔΕΙΣ