Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ Η ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ


«Βρίσκομαι σήμερα μπροστά σας, φέροντας το πολύ μεγάλο βάρος, μίας τεράστιας ευθύνης που εύχομαι να μη χρειαστεί κανείς να αναλάβει ξανά μέσα από τόσο τραγικές συνθήκες. Έχω ευθύνη γιατί δεν μιλώ μόνο ως μάνα που έχασε το παιδί της και ως εκπρόσωπος οικογενειών των θυμάτων. Έχω ευθύνη γιατί η φωνή μας γιγαντώθηκε και έσμιξε με τη φωνή 1.350.000 πολιτών που έχουν συνυπογράψει το δίκαιο αίτημά μας και από τούτο το βήμα τους ευχαριστώ για την τόσο συγκινητική τους συμπαράσταση. Και όλους τους Έλληνες, που η ψυχή τους είναι σήμερα εδώ μαζί μας», τόνισε χθες στο Ευρωκοινοβούλιο η Μαρία Καρυστιανού.

Η κα. Καρυστιάνου μίλησε για «τη συγκάλυψη που ακολούθησε το συμβάν, ιδίως όσον αφορά το φορτίο, το οποίο προκάλεσε την ανεξήγητη έκρηξη και πυρκαγιά, καθώς και την παράνομη αλλοίωση του σκηνικού της σύγκρουσης, που εμπόδισε τη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων».

«Είμαστε βέβαιοι για τη συγκάλυψη. Διακήρυτταν ότι ο σιδηρόδρομος είναι απολύτως ασφαλής. Όσο μπορεί να είναι. Δεν είναι όμως και δεν είναι εντάξει για αυτό. Υπάρχουν κανόνες ασφαλείας που δεν έχουν εφαρμοστεί» επεσήμανε.

«Η διαδικασία ανάκρισης στην Ελλάδα μας δίνει τη βεβαιότητα ότι η αλήθεια δε θα λάμψει για ακόμα μια φορά. Αλλά αν όχι, όμως, θα γίνει ξανά το κακό», είπε και πρόσθεσε: «Δεν σας ζητάμε να γίνετε λαϊκό δικαστήριο. Έχουμε τρία αιτήματα: να προστατεύσετε το κράτος Δικαίου, να φροντίσετε για την προστασία της ζωής και την αφάλεια των συγκοινωνιών».

«Οι εγγυήσεις του κράτους δικαίου έχουν πάψει να ισχύουν στην Ελλάδα. Ως πολίτες με αυτονόητα δικαιώματα, απευθύνομαι σε ανθρώπους που και ενδιαφέρονται και μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα».

«Είμαι εδώ γιατί στην Ελλάδα έχουν γίνει κάκιστοι χειρισμοί και μεθοδεύσεις που προσβάλλουν τη μνήμη των νεκρών και παραβιάζουν κατάφωρα τις αρχές του Κράτους Δικαίου. Είναι απελπιστική η κατάρρευση της εμπιστοσύνης για την ορθή λειτουργία των θεσμών. Δεν επιτρέπουμε να νομιμοποιείται η ατιμωρησία», κατέληξε.