Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

Γράμμα στον Νίκο Πορτοκάλογλου από τον Θεσσαλικό Κάμπο: «Η πλημμύρα ανακάτεψε τις ζωές μας»

 


Ο μελισσοκόμος και βιοκαλλιεργητής Αλέξανδρος Γκουσιάρης, που όπως όλοι στον Θεσσαλικό Κάμπο προσπαθεί να κλείσει τις πληγές που άνοιξε ο «Daniel», απευθύνει μέσω της «Κ» μια αναπάντεχη επιστολή στον Νίκο Πορτοκάλογλου.

«Ονειρό μου θα ήταν να δω τον Θεσσαλικό Κάμπο σπαρμένο βιολογικά. Να επενδύσουμε στην ποιότητα, να την αξιοποιήσουν συνεταιρισμοί και να κάνουν γνωστή τη Θεσσαλία σε όλο τον κόσμο», έλεγε το 2019 στην «Κ» ο Αλέξανδρος Γκουσιάρης, μελισσοκόμος και βιοκαλλιεργητής από τον Ηλιά Καρδίτσας, ένα χωριό 30 κατοίκων («Οι… φιλόμουσες ντομάτες του Ηλιά Καρδίτσας», 21/2/2019). Του είχαμε μιλήσει με αφορμή το ντοκιμαντέρ της Μαριάννας Οικονόμου «Οταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες», που κατέγραφε την προσπάθεια της μονάδας που είχε στήσει μαζί με τις γυναίκες του χωριού να διεισδύσει στην παγκόσμια αγορά, «ανασταίνοντας» ταυτόχρονα τον τόπο τους. «Αν με πληγώνει κάτι είναι που υπάρχει απαξίωση των γεωργών από τους αστούς», έλεγε. «Την αισθάνονται οι άνθρωποι της υπαίθρου. Και όμως, αυτό που κάνουν είναι κάτι μαγικό».

Πέντε χρόνια αργότερα, η πληγή αυτή βάθυνε και γέμισε λάσπες

Περισσότερα :https://www.kathimerini.gr/society/562882090/gramma-ston-niko-portokalogloy-apo-ton-thessaliko-kampo-i-plimmyra-anakatepse-tis-zoes-mas/