Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

Βασίλης Γκάτσος : Είναι για όλους μας: Από την ομιλία του Κώστα Σημίτη στην προς τιμήν του εκδήλωση.

 (Ο Κώστας Σημίτης εγγράφεται στη συλλογική μας συνείδηση ώς ο δεύτερος Χαρίλαος Τρικούπης, ως ο πρωθυπουργός που την ιδέα την έκανε πράξη και αποτέλεσμα, με σύστημα, προσήλωση και πείσμα).


""....... Δεν ήταν πάντα εύκολο, γιατί στις αλλαγές υπάρχουν αντιστάσεις. Είναι βαθιά πεποίθησή μου, όμως, πως με προσπάθεια λύνονται προβλήματα. Υπάρχουν δύο λέξεις κλειδιά: το σχέδιο και η συγκυρίαΔεν προχωράς χωρίς σχέδιο – χωρίς στόχο και πρόγραμμα υλοποίησης. Προχωράς με τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις, αλλά συχνά κόντρα στο ρεύμα. Είναι το τίμημα που πρέπει να καταβληθεί, για να είναι το όφελος που θα προκύψει πολύ μεγαλύτερο.
Γι’ αυτό και πιστεύω, παρά τα εμπόδια, δεν πρέπει να διστάζουμε. Να έχουμε το θάρρος της γνώμης μας, το θάρρος να συνεισφέρουμε χωρίς δισταγμούς σε μια δημιουργική πρόοδο....... ""

 - - - - - - - - - - - - - 

Και για τον τόπο μας, την Ερμιονίδα,καλύτερη συγκυρία άλλη, δεν θα υπάρξει:
Το 92,15%  σε μια ψηφοφορία σχεδόν καθολικής συμμετοχής, έδωσε πλειοψηφία και αξιωματική αντιπολίτευση ιδεολογικά ταυτόσημη με την πλειοψηφία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Κυβέρνησης.
Η χώρα ξεπερνά την κρίση και η Ερμιονίδα βλέπει την σταδιακή αναγέννηση της "τουριστικής της βιομηχανίας" των μεγάλων εγκαταλελειμμένων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων της.
Η χώρα γνωρίζει μια νέα αρχή στον πρωτογενή παραγωγικό τομέα.
Η χώρα αντιλαμβάνεται ότι όπως αλληλοσυνδέει της περιοχές και τα νησιά με αγωγούς ρεύματος, έτσι πρέπει να αλληλοσυνδέσει τους Δήμους με αγωγούς νερού άρδευσης, δημιουργώντας και τα απαραίτητα έργα αποταμίευσης νερού.
Η χώρα αντιλαμβάνεται ότι ήρθε ο καιρός και οι επαρχίες να συνδεθούν με άνετους και ασφαλείς αυτοκινητόδρομους ταχείας κυκλοφορίας με τους κύριους εθνικούς δρόμους.

Αλλά για τον τόπο μας, την Ερμιονίδα, Σχέδιο εκπορευόμενο από τον Δήμο μας, δεν υφίσταται, ούτε Σχέδιο εκπορευόμενο από την τοπική μας κοινωνία. Και χωρίς Σχέδιο, δεν μπορεί να υπάρχει στόχος, δεν μπορεί να υπάρξει προγραμμα υλοποίησης και αποτέλεσμα. Πώς λοιπόν θα εκμεταλλευτούμε την συγκυρία;;;;

Βασίλης Γκάτσος