Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

«Μία Ηρώ Μία Μέρα»: ένα διαφορετικό ραδιοφωνικό μιούζικαλ για τον σεξισμό στην ελληνική μουσική σκηνή.



 ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ:

«Μία Ηρώ Μία Μέρα»: 
ένα διαφορετικό ραδιοφωνικό μιούζικαλ για τον σεξισμό στην ελληνική μουσική σκηνή. 

Λίγα λόγια για το μιουζικαλ

Tο «Μία Ηρώ Μία Μέρα» είναι ένα ραδιοφωνικό μιούζικαλ ή αλλιώς album musical, δηλαδή μία μουσική παράσταση χωρίς οπτικά στοιχεία, που η ηχογράφηση της μοιάζει με μιούζικαλ, με θεματικό δίσκο (concept album) ή με μουσικό audiobook.

Επιδιώκει να αναδείξει το σεξισμό στην ελληνική κοινωνία, ιδιαίτερα όπως αυτός αποτυπώνεται στη μουσική παραγωγή. Παίρνει αποσπάσματα από στίχους γνωστών τραγουδιών και τα εντάσσει σε διαλόγους της σύγχρονης καθημερινότητας σε μια προσπάθεια να αναδείξει το πραγματικό τους περιεχόμενο, τα μηνύματα και τις συνέπειες που αυτά έχουν. 

Εδώ θα βρείτε μία σύντομη παρουσίαση σε μορφή βίντεο.

Πού βρισκόμαστε τώρα: 

Η όλη διαδικασία ξεκίνησε το 2021. Αυτή την στιγμή έχει ξεκινήσει η διαδικασία της ηχογράφησης, η οποία περιμένουμε να ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούνιο 2023, ώστε, μετά τη διαδικασία του post-production, το «Μία Ηρώ Μία Μέρα» να είναι έτοιμο για κυκλοφορία το Σεπτέμβριο 2023. 



Οι στόχοι μας για το Crowdfunding

Στο «Μια Ηρώ Μια Μέρα», η παραγωγή γίνεται εθελοντικά με περισσότερα από 45 άτομα, τα οποία ζούμε, δουλεύουμε ή βρισκόμαστε σε 9 διαφορετικές πόλεις και 4 διαφορετικές χώρες. Προερχόμαστε από διαφορετικούς χώρους και φέρνουμε μαζί μας πολλές και διαφορετικές ταυτότητες, μας ενώνει όμως το ότι έχουμε κουραστεί να βομβαρδιζόμαστε παντού από το σεξισμό και την πατριαρχεία.

Στόχος μας είναι η ευρεία, δωρεάν διανομή του μιούζικαλ στο κοινό. Για να υλοποιηθεί αυτό λοιπόν, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μία καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης μέσω του GoGetFunding. Μέσω της καμπάνιας αυτής και ουσιαστικά μέσα από την συμβολή όλων, θα μπορέσουμε αρχικά να αγοράσουμε εισιτήρια, ώστε όλο το cast να βρεθεί στην Αθήνα για ηχογράφηση και θα πληρώσουμε το στούντιο για τις ώρες ηχογράφησης που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του project.




Εδώ θα βρείτε την καμπάνια crowdfunding

Για περισσότερες πληροφορίες 
Facebook | Instagram | Twitter | email