Τρίτη 25 Απριλίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

 

Αγαπητοί μου ενεργοί συμπολίτες,

Τώρα που αρχίζουν σιγά – σιγά “τα φώτα της ράμπας” να χαμηλώνουν από τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην πόλη μας την Κυριακή του Πάσχα, την Κυριακή της Αγάπης και της Χριστιανοσύνης, θα ήθελα, μιας και επιλέχτηκα από κάποιους ως ο πρωταγωνιστής “του σκανδάλου”, να απευθυνθώ σε όλους εσάς, άλλους θυμωμένους, άλλους εξαγριωμένους, άλλους προσβεβλημένους, άλλους προβληματισμένους που δημοσιεύσατε διάφορες απόψεις ή τοποθετήσεις καθώς και σε δεκάδες συμπολίτες από ολόκληρο τον Δήμο Ερμιονίδας και όχι μόνο, που προσπαθήσατε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να μάθετε το γεγονός και να δικαιολογήσετε ή να κατακρίνετε τη συγκεκριμένη ενέργεια.

Θα καταθέσω, λοιπόν, τις προσωπικές μου απόψεις:

Ως πολίτης, ως οικογενειάρχης, ως επαγγελματίας αλλά και ως Πρόεδρος της Κοινότητάς μας έμαθα και προσπαθώ να αδιαφορώ και να προσπερνώ την ύπαρξη ενός τέτοιου κοινωνικού περιθωρίου.

Μου είναι αδύνατον με συγκεκριμένους πολίτες “εντολοδόχους και εκτελεστές”, που δυστυχώς υπάρχουν σε όλες τις μικρές και μεγάλες κοινωνίες, να έχω διάλογο , να συναναστρέφομαι και να συνεργάζομαι.

Τους διάφορους τέτοιους πολίτες, κατά την ταπεινή μου άποψη δεν χρειάζεται να τους κατηγορούμε και να τους καταδικάζουμε, απλά να αδιαφορούμε να τους αγνοούμε και να προσπερνούμε “τα έργα και τις ημέρες τους”.

Δυστυχώς οι πολίτες αυτοί είναι, λόγω της προσωπικής, επαγγελματικής;! επιστημονικής;!μορφωτικής;! και κοινωνικής τους καλλιέργειας;!εντολοδόχοι άλλων συγκεκριμένων προσώπων που πολλές φορές εμείς με την ανοχή μας, τα λάθη μας, τη χαλαρότητά μας και τις επιλογές μας τους αναδείξαμε σε πρωταγωνιστικά πρόσωπα της κοινωνικής μας ζωής.

Αγαπητοί ενεργοί πολίτες τέτοιες πράξεις, όπως της Κυριακής δεν είναι η μοναδική ούτε η πρώτη ούτε και η τελευταία. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια στον τόπο μας έχουμε γίνει θεατές τέτοιων συμπεριφορών από κατευθυνόμενους συμπολίτες, όπως ανώνυμες καταγγελίες σε ελεγκτικές και αστυνομικές υπηρεσίες,  μηνύσεις κατά συμπολιτών μας, φωτογραφήσεις επαγγελματικών χώρων, κακόγουστες προπαγάνδες σε  διάφορες ιστοσελίδες,  παροτρύνσεις σε ασθενείς … συμπολίτες για πυρπόληση περιουσιακών ιδιοκτησιών και ανεπίτρεπτα σχόλια και πολλά – πολλά  άλλα παρατράγουδα.

Πρέπει λοιπόν  να συνειδητοποιήσουμε ότι ανάλογα γεγονότα όσο καταστροφικά κι αν είναι για τον κοινωνικό μας ιστό και την κοινωνική μας συνοχή προετοιμάζουν τον θρίαμβο, γιατί όπως έχει αποδειχθεί ιστορικά μετά από κάθε καταστροφή ξημερώνει η μεγάλη επιτυχία.

Γι΄ αυτό, λοιπόν, εάν δεν θέλουμε να είμαστε “χαλαροί” απέναντι στον τόπο και τους συμπολίτες μας, αυτούς θα τους ευχαριστήσουμε και θα τους αποδώσουμε την ευεργεσία, την οποία μας πρόσφεραν την Κυριακή, αφιερώνοντας το τραγούδι του μεγάλου Έλληνα της γενιάς των γονιών μας: “Αυτός ο άλλος είναι ευεργέτης μου μεγάλος!”.

Αυτά άλλωστε τα πρόσωπα, που με τα λόγια και τις πράξεις τους προσπαθούν να ευεργετηθούν από τα ξεροκόμματα της εξουσίας, δεν είναι η αιτία των προβλημάτων, είναι απλά τα πιόνια και οι αφορμές τέτοιων γεγονότων.

Η πραγματική αιτία είναι ότι σε κάποιες περιόδους χαλαρώνουμε ως κοινωνία και προτείνουμε να αναλάβουν τις τύχες του αύριο κάποιοι  δήθεν “καταξιωμένοι” και ανασφαλείς

Και μάλιστα μερικοί από εμάς τους αναδεικνύουμε σε υψηλές κοινωνικές θέσεις.

Τους αναδείξαμε σε πολιτικές και δημόσιες θέσεις, ενώ τα μόνα ιδανικά τους ήταν η προσωπική τους, ιδιοτελής, οικονομική ευμάρεια, η φωτογράφιση στα κοινωνικά δίκτυα και η ευτελής κοινωνική αναρρίχηση για να κρεμάσουν στον τοίχο του σπιτιού τους, ως κειμήλιο, το δίπλωμα του τίτλου τους: Ανασφαλείς! Kαι έτσι παραμένουν…

Αλλά αυτοί, όντας ανασφαλείς και κενοί. αντί να αναγνωρίζουν τα ευεργετήματα την ανοχή και τη στήριξη συγκεκριμένων  πολιτών που στάθηκαν δίπλα τους στις προσωπικές  τους  φιλοδοξίες , οδηγούν μια κοινωνία στον όλεθρο.

Τεκμηριώνοντας  απόλυτα το “ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος”

Δεν γνωρίζουν και δεν αναγνωρίζουν τον πολιτισμό του τόπου μας, την παιδεία και την ιστορία του, τη σημασία των θυλάκων της κοινωνίας και επιλέγουν πρόσωπα που είναι ανίκανα να μας  εκπροσωπούν.

Δεν αναγνωρίζουν το θεσμικό ρόλο των  κοινοτικών συμβουλίων μηδενίζοντας τις αρμοδιότητες τους, αδιαφορώντας για την επιλογή κάθε τοπικής κοινωνίας να εκλέγει  Πρόεδρο Κοινότητας αυτόν που επιθυμεί και πρέπει να ασχοληθούν και να μάθουν ότι δεν έχουν το “αναφαίρετο” δικαίωμα επιλογής ορισμού αντιδημάρχων, γιατί η κοινωνία σηματοδοτεί με την ψήφο της τα πρόσωπα που θέλει να την εκπροσωπούν .

Η  “ευεργεσία”    λοιπόν   διαφαίνεται πλέον μεγάλη και ορατή γιατί από τα πρώτα μηνύματα ενεργοί συμπολίτες του Δήμου μας, ενεργοί και καταξιωμένοι επιστήμονες, παιδαγωγοί, επιχειρηματίες, επαγγελματίες, παραγωγοί, δημιουργικά νέα παιδιά παρά τις όποιες κατά το παρελθόν διαφωνίες και διαφορετικές επιλογές, σήμερα αρχίζουν να στελεχώνουν και να οργανώνουν μια θριαμβευτική πρόταση της κοινωνίας για το αύριο του τόπου, για το αύριο της Ερμιονίδας.

Ενεργοί συμπολίτες, που παρά τον φόρτο της προσωπικής τους  ενασχόλησης προτίθενται να αναλάβουν τα ηνία της διοίκησης του τόπου μας με στόχο την ανάπτυξη και την πρόοδο της κοινωνίας μας.

Αντιθέτως η σημερινή διοικούσα κατάσταση και η προσπάθεια της να στελεχώσει την πρόταση της είναι κατώτερη των προσδοκιών των συμπολιτών μας του πλούτου και της φυσικής ομορφιάς της περιοχής μας, λειτουργώντας ως γραφείο εύρεσης εργασίας αναξιοπαθούντων πολιτών γραφείο συνοικεσίων με απώτερο σκοπό την εισοδηματική τους ενίσχυση και την αποκατάσταση οικογενειακών μελών

Αγαπητοί συμπολίτες,

Ασχέτως των πολιτικών-κομματικών σας πεποιθήσεων είναι  ευτυχές  ότι  η πρόταση του υποψήφιου Δημάρχου κυρίου Γιάννη Μαργέτα, ενός καταξιωμένου οικονομολόγου, που στη σταδιοδρομία του αναδείχτηκε στα υψηλά αξιώματα της εργασίας του (Ε.Τ.Ε.), γνώστη των αναπτυξιακών προγραμμάτων, εραστή του δημοκρατικού διαλόγου, στελεχώνεται  με πρόσωπα που πληρούν τα κριτήρια της αυτοδιοικητικής εμπειρίας και γνώσης και της αναπτυξιακής προόδου που η κοινωνία μας χρειάζεται

Αγαπητοί συμπολίτισσες και συμπολίτες,

Σε όλη την πολιτική/αυτοδιοικητική μου παρουσία, εδώ και αρκετά χρόνια, πάντα η κοινωνία της Ερμιόνης με αναδείκνυε πρώτο και πρωταγωνιστή εγκρίνοντας  τις θέσεις και τις απόψεις μου για τον αγαπημένο μας τόπο

Αυτή τη φορά παρότι επένδυσαν στην προσωπική  ψυχική και σωματική μου  κόπωση για να δηλώσω ΑΠΩΝ, ΑΠΩΝ από την κρίση του λαού, ΑΠΩΝ από τις προσεχείς δημοτικές εκλογές, ΑΠΩΝ από τον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα, θέλω να ακουστεί από άκρη σε άκρη σε όλο το Δήμο μας  στις 8 Οκτωβρίου του 2023, ημέρα Κυριακή, από τις πρώτες πρωινές ώρες θα είμαι ΠΑΡΩΝ, για να με κρίνουν ενεργοί, αξιοπρεπείς και δημιουργικοί συμπολίτες μου.

Θα είμαι ΠΑΡΩΝ για να αναμετρηθεί το σύννομο του δημιουργικού και ανεξάρτητου των συμπολιτών μας απέναντι στο χθες, στο περιθώριο και τις παρακμιακές ομάδες.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!