Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Βασίλης Γκάτσος : ΟΧΙ στον δανεισμό.

 Οι δήμαρχοι, οι αντιδήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι έρχονται και παρέρχονται. Τα δάνεια και τα τοκοχρεολύσια μένουν στην πλάτη των δημοτών.

Το πόσο "εύκολα" ξεχρεώνεις, φαίνεται και με τούτη την κυβέρνηση: Το Δημόσιο χρέος είναι 360 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά θα μειωθεί, θα, θα, θα...... και συγχρόνως δανείζεται η Κυβέρνηση για ενίσχυση προς πάσα κατεύθυνση ........
Ο δανεισμός δεν έχει να κάνει με το σχέδιο αλλαγής φωτισμού που προτείνει η συμπολίτευση ή η αντιπολίτευση του δήμου μας. Και για τα δύο σχέδια απαγορεύεται ο δανεισμός. Βρείτε προγράμματα, βρείτε χορηγούς, επιδοτήσεις κ.λ.π.  Αν δεν υπάρχουν προγράμματα κ.λ.π. σημαίνει ότι κανένας δεν θεωρεί την αλλαγή των φώτων μας ως πρώτη προτεραιότητα.

Αν όμως επιμένετε, υπάρχει ο σωστός δρόμος που αιώνες ακολουθεί η εκκλησία: πρώτα μαζεύει χρήματα και μετά ξεκινά το έργο. Ξαναμαζεύει και το συνεχίζει. Δεν παίρνει δάνειο.

Κόφτε τον φωτισμό στα σπήλαια και στις δολίνες, μειώστε τον υπερβολικό φωτισμό στις λιμενικές ζώνες και στις πλατείες, κατεβάστε τα μεγάλα φωτιστικά από τις κολώνες της ΔΕΗ στα 2.5 μέτρα ύψος με πολύ μικρότερη λάμπα, χρησιμοποιείστε σώματα ηλιακής ενέργειας. Με τα χρήματα που θα εξοικονομούνται, φτιάχτε με νέα οικονομικά φωτιστικά σώματα το πρώτο χρόνο τον φωτισμό της Κοιλάδας, μετά της Ερμιόνης, του Πορτοχελίου, Κρανιδίου κ.λ.π.
Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι .......

Βασίλης Γκάτσος