Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ: ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ


Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Δυστυχώς αλλά η υποβάθμιση της δημοκρατικής λειτουργίας στον Δήμο Ερμιονίδας καλά κρατεί!!

Παρά, λοιπόν,  τις   προσπάθειες μου, τόσο προς τον Δήμαρχο Ερμιονίδας αλλά  και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ( τηλεφωνικά και κατ΄ιδίαν)  να ενημερώνομαι ως Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ για τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής αλλά και των Νομικών Προσώπων του Δήμου Ερμιονίδας ( Λιμενικό Ταμείο, Ν.Π. Κοινωνικής Πρόνοιας κ΄Αλληλεγγύης, κ.λ.π.), λόγω μη συμμετοχής σε αυτά μελών της παράταξής μου,   δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα  σχεδόν τίποτα  1,5 χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής( μόνο η ΔΕΥΑΕΡ μας ενημερώνει για τις συνεδριάσεις )


Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ  ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ!!

Και αν υποθέσουμε ότι κάποιοι δεν κάνουν σοβαρά τη δουλειά τους και δεν τηρούν τα δέοντα,  πρέπει να τους ενημερώσουμε ότι   οι συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και όλων των Νομικών προσώπων  είναι δημόσιες και πρέπει να ενημερώνονται όχι μόνο οι  δημοτικές παρατάξεις αλλά και οι δημότες. Έπρεπε λοιπόν στο επίσημο site του Δήμου Ερμιονίδας να ανεβαίνουν όλες οι Προσκλήσεις των σχετικών συνεδριάσεων, κάτι  που δεν γίνεται, όπως γίνεται σε όλους τους άλλους δήμους.!!! Η ιστοσελίδα του Δήμου Ερμιονίδας δεν υπάρχει για προβολή μόνο των έργων της δημοτικής αρχής, αλλά και για ενημέρωση.

Το να γνωρίζουν οι παρατάξεις  και οι δημότες τα θέματα που συζητούνται στις διάφορες συνεδριάσεις είναι υποχρέωση των διοικούντων και όχι υποκειμενικό δικαίωμα της δημοτικής αρχής.Τάσος τόκαςΔημοτικός Σύμβουλος Δήμου ΕρμιονίδαςΕπικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ