Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ: ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

 


ΚΡΑΝΙΔΙ 
10/02/2021

Προς 

Πρόεδρο ΔΣ 

Δήμου Ερμιονίδας

κ. Α. Αντωνοπούλου

Κοινοποίηση 

Γραφείο Δημάρχου

κ. Γ. Γεωργόπουλου

 

ΘΕΜΑ : ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ 

 

Κυρία Πρόεδρε

Σας ζητώ άμεσα σε συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου να συζητηθεί τόσο το ψήφισμα των συμβουλίων των κοινοτήτων του δήμου μας όσο και το προτεινόμενο σχέδιο νόμου για την λειτουργία της αυτοδιοίκησης. Ήδη ο διάλογος έχει ξεκινήσει στα αρμόδια θεσμικά όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμό , η Κ.Ε.Δ.Ε (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) έχει ξεκινήσει τον διάλογο με την κυβέρνηση και με τα κόμματα. Ο Δήμος μας δεν πρέπει να απέχει από αυτόν τον διάλογο, ή να συμμετέχουμε καθυστερημένα με αρνητικές συνέπειες στην πορεία των αποφάσεων της αυτοδιοίκησης.

Ήδη στο Δήμο μας υπάρχουν αποφάσεις συμβουλίων κοινοτήτων και ανάλογο ψήφισμα από όλες τις κοινότητες. Εμείς ως παράταξη στα πλαίσια του διαλόγου θα καταθέσουμε τις απόψεις μας και τις προτάσεις μας στην επικείμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ένα είναι το σίγουρο , ότι το προτεινόμενο νομοσχέδιο , ακυρώνει με την πρόταση του τον δημοκρατικό θεσμό των κοινοτήτων , είναι αντιδημοκρατικό μειώνει την συμμετοχή των πολιτών στα όργανα διοίκησης του Δήμου, καταστρατηγεί τον θεσμό της λαϊκής κυριαρχίαςαφού περιορίζει τα πολιτικά δικαιώματα των πολιτών στην ανάδειξη των εκπροσώπων τους στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι κοινότητες είναι κύτταρο δημοκρατίας στις οποίες απαιτείται ο νομοθέτης , να τις στηρίζει και να διευρύνει τις δράσεις τους.

Κάποιοι δεν πιστεύουν ακόμα ότι «των Ελλήνων οι κοινότητες» αποτελούν στήριγμα των πολιτών και της δημοκρατίας.    

 

 

 

Με εκτίμηση

Τάσος Λάμπρου

Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ.

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας