Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

OI ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ


Αγαπητοί Συμπολίτες  και φίλοι της ιδιαίτερης πατρίδας μας Ερμιόνης η Κοινότητα μας σας εύχεται

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και  ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Σας  ξαναδημοσιεύουμε την Χριστουγεννιάτικη Κάρτα  με τις ευχές μας 

                     (κλικ στον σύνδεσμο)


Στο ταξίδι της προετοιμασίας της πόλης μας για να υποδεχτούμε την Νέα Χρονιά και να αποχαιρετήσουμε την χειρότερη που γνωρίσαμε ως  γενιές μετά τον  πόλεμο του 1940 τον εμφύλιο, η προσπάθεια της Κοινότητας μας και του Κοινοτικού Συμβουλίου έφτασε στο τέλος της

Ανεξάρτητα από τις συνθήκες και τα προβλεπόμενα μέτρα που επικρατούν στην οικονομική και παραγωγική μας δραστηριότητα εργαστήκαμε ώστε η πόλη μας και οι κοινωνικές μας ομάδες να αισθανθούν την ανάταση και την ελπίδα αυτές τις μέρες την Χριστιανοσύνης, που όλοι μας χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε να αντικρίζουμε το μέλλον ελπιδοφόρο και δημιουργικό .

Η Κοινότητα μας με υπομονή και επιμονή μέσα στην Καλλικρατική  και Κλεισθενική  της μοναξιά εργάστηκε με αυτό που προστάζει η ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της πόλης μας, ώστε και σε αυτή την δύσκολη περίοδο να φανεί αντάξια των προσδοκιών των πολιτών της και να γίνει για άλλη μια φορά φάρος δράσης- εθελοντισμού – πηγή οραμάτων  και ιδεών, πρωτοπόρος συνεργασίας και αυτοδιοικητικής λειτουργίας και δημιουργίας, καταδικασμένη να είναι ζωοδόχος πηγή κουλτούρας και έμπνευσης για όλη την περιοχή και τον Δήμο ακόμη και στις πιο παρακμιακές της περιόδους.

Παράλληλα με τον σχεδιασμό οργάνωση – δημιουργία κατασκευών και στολισμού μεριμνήσαμε, επιβλέψαμε και εργαστήκαμε καθημερινά για την γενική καθαριότητα  και ευταξία της πόλης μας σε όλες τις γειτονιές της, παράλληλα με κλαδέματα και αποψιλώσεις δεκάδων σημείων, όπως προστάζει η παράδοση μας (πρώτα γενική καθαριότητα και μετά στολισμός), ώστε όλοι μαζί να υποδεχτούμε το 2021.

Αποπερατώσαμε και συντηρήσαμε το Καλογερικό (πηγάδι) αναδεικνύοντας την παραδοσιακή του ομορφιά.

Συντηρήσαμε και χρωματίσαμε όλα τα φωτιστικά σώματα του πεζοδρομίου προς το κοιμητήριο και το ρωμαικό υδραγωγείο. Αποκαταστήσαμε τις σπασμένες γυάλινες μπάλες των φωτιστικών σωμάτων.

Κλαδέψαμε τα πεύκα του αύλειου και περιβάλλοντος χώρου του Δημοτικού μας Σχολείου.

Αναπλάσαμε αισθητικά τον κυκλικό κόμβο προς Θερμησία και Ηλιόκαστρο, και με σκοπό στην πορεία της θητείας μας να ονομαστεί ”σταυροδρόμι της ελιάς και της ροδιάς”, σηματοδοτώντας  την παραγωγική φυσιογνωμία Κρανιδίου, Ερμιόνης, Θερμησίας και Ηλιοκάστρου.

Κλαδέψαμε και περιποιηθήκαμε όλους τους φοίνικες της παραλιακής ζώνης Μαντρακίων και καλλωπίσαμε τον κήπο στην κεντρική πλατεία των ταξί.

Όλα τα ανωτέρω έγιναν με προσωπική εργασία, δαπάνη και επίβλεψη των μελών του Κοινοτικού μας Συμβουλίου.

    

Το 2021 να είναι η χρονιά της ελπίδας , η νικηφόρος χρονιά της Επιστήμης και της ανθρώπινης προόδου, αλλά και μια μεγάλη επετειακή χρονιά δύο αιώνων ύμνου προς την ελευθερία, ανεξαρτησία και παλιγγενεσία του Ελληνισμού και της Πατρίδας μας.

Για τον στολισμό μας σχεδιάσαμε και  βασιστήκαμε  στις δυνατότητες του Χριστουγεννιάτικου φωτισμού,  αποφύγαμε κατασκευές με σκηνικά και παιχνίδια για την αποφυγή πολυάριθμων συγκεντρώσεων και ζώντας με πραγματικές αξίες σε μια όμορφη γωνιά της Ελλάδος, όπως είναι η πόλη μας η Ερμιόνη, φτιάξαμε τα  παραμύθια   του Καρυοθραύστη και του Αϊ  Βασίλη, χωρίς να ξεχνάμε  από που ερχόμαστε και που πηγαίνουμε.

 

Συνεργαστήκαμε με τον Δήμο Ερμιονίδας και τα συνεργεία φωτισμού,  στηριχτήκαμε σε χορηγούς μας , σε προσωπικές δαπάνες και στο πλαίσιο που η Κοινότητα μας δικαιούται και της αναλογεί  στον  Δήμο Ερμιονίδας

Συνεργαστήκαμε και συνεργαζόμαστε απόλυτα με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο σε θέματα καθαριότητας και ευταξίας, μεριμνώντας και επιβλέποντας την εικόνα της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος και μέσα στα όρια που επιβάλλει ο αυτοδιοικητικός χαρακτήρας της Διοίκησης  Παράλληλα ευχαριστούμε την Λιμενική Αρχή και τον Προϊστάμενο της κ. Δημήτριο Παππά για την συνεχή συνεργασία του με την Κοινότητα μας.

Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέδραμαν και συνδράμουν οικονομικά στις προσπάθειες της Κοινότητας μας,  όλους εκείνους και εκείνες που βοηθούν στους στολισμούς και τις κατασκευές, τις Σχολικές Μονάδες και τους Συλλόγους που συμμετείχαν στο στολισμό των Χριστουγεννιάτικων δένδρων της κεντρικής παραλίας, τους τεχνίτες και επαγγελματίες που πρόσφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους και  εκείνους που ανέλαβαν διάφορες εργολαβίες με χαμηλό κόστος και επαγγελματική συνέπεια.

Ευχαριστούμε  τις νοικοκυρές και τους νοικοκύρηδες που στόλισαν τις κατοικίες τους και όσους από τους επαγγελματίες τις πόλης μας στόλισαν τα καταστήματα τους παρά το lockdown, με αποτέλεσμα να δώσουν εορταστικό τόνο στην εικόνα της πόλης μας.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς  μας  Σούλη  Λουμουσιώτη, Γιώργο Κωνσταντόπουλο,  Δημαράκη  Δημήτριο του Αθανασίου (χωματουργικά)

Ευχαριστούμε τους αδελφούς Νίκο και Κώστα Κρητικό   που αφιλοκερδώς  (υλικά και εργασία) φωταγώγησαν την εκκλησία  του Αγίου Νικοδήμου  και   για άλλη μια φορά προθυμοποιήθηκαν και πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους

Ευχαριστούμε τον Θανάση Μαύρο για τις συνεχείς υπηρεσίες του με τα εδικά αυτοκίνητα της επιχείρησης του

Ευχαριστούμε τον Δήμο Χαρμπή και τους  Γιώργο και Αντώνη Λουκά για το χαμηλό κόστος των κατασκευών και των εργασιών τους

Ευχαριστούμε τον Πάλλη Γιάννο για τις υπηρεσίες του σε ηλεκτρικές εφαρμογές

Ευχαριστούμε  τον Νίκο Ιωάν.  Αραπάκη για την συνεχή και δωρεάν ανανέωση των λουλουδιών στο Μνημείο Ερμιονιτών Ηρώων της κεντρικής μας πλατείας

Ευχαριστούμε για την συμμετοχή τους στο στόλισμα των δένδρων της κεντρικής  παραλίας τις Νηπιαγωγούς  Α΄ και Β΄ Νηπιαγωγείων, τις δασκάλες του Δημοτικού Σχολείου και τους γονείς που με τα ανάλογα  μέτρα προστασίας συνόδευσαν σε μικρές ομάδες τους μαθητές μας.

Τους φορείς – Μουσικό Σύλλογο ,  Ναυταθλητικό Όμιλο , Αθλητικό Όμιλο Καλαθοσφαίρισης,  Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης για την συμμετοχή τους στην ίδια δράση .

Ευχαριστούμε όλους τους  ανώνυμους και επώνυμους εθελοντές που συμμετείχαν στο γενικότερο στολισμό και ιδιαίτερα τα κορίτσια  της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης για το ωραίο θέμα που μας παρουσίασαν στα Μαντράκια  και την συνεχή προβολή του τόπου μας και των θεμάτων της Κοινότητας μας μέσα από την ιστοσελίδα τους και την Άντζελα Αντ. Γεωργίου που βοήθησε και επιμελήθηκε τον στολισμό του Κοινοτικού μας Καταστήματος και των Καρυοθραυστών

Τον Γιάννη Ζαμάνη και τους εθελοντές της πλατείας πεύκου,

και την Λίτσα Κουτρουμπή και την παρέα της για την κατασκευή με το θέμα “παλαιό Δημοτικό Σχολείο” που θύμισε σε όλους μας  “μάθε  παιδί μου γράμματα”  από άξιους δασκάλους και παιδαγωγούς,  που ένας από τους πρωταρχικούς τους σκοπούς ήταν να μας μάθουν την τοπική μας Ιστορία, τα ήθη και τις παραδόσεις μας καθώς  και τα τοπωνύμια της περιοχής μας.

Τα ονόματα τους παρά την αυστηρή και πολλές φορές σκληρή διαπαιδαγώγηση της εποχής έμειναν ανεξίτηλα στις μνήμες όλων των γενεών, ώστε πάντοτε να τους μνημονεύουμε και να τους αναπολούμε

Ευχαριστούμε τις επιχειρήσεις τροφίμων Γεωργίου Σκούρτη και ΣΙΑ , Φραγκίσκου  Δημαράκη και S.M. EXPRESS  Αναστασίου Δεβελέκου  για τις  επανειλημμένες προσφορές σε τρόφιμα δια μέσου της Κοινότητας μας προς τα Φιλόπτωχα Ταμεία μας

Ενημερώνουμε όλους ότι όλος ο Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος της Κοινότητας και εν γένει του Δήμου Ερμιονίδας, όπως και πέρυσι, θα αποθηκευθεί με νοικοκυριό και τάξη σε αποθήκες της Κοινότητας μας, ώστε να παραμένει περιουσιακό στοιχείο και κεφάλαιο για τις επόμενες εορτές

Ευχαριστούμε όλους εκείνους τους υπαλλήλους του Δήμου του τομέα καθαριότητας και φωτισμού αλλά και των διοικητικών υπηρεσιών που προσφέρουν τα ανάλογα σύμφωνα με τις υποχρεώσεις τους αλλά και την προσωπική τους  ευαισθησία και  πατριωτική ευσυνειδησία προς τους πολίτες και  την Κοινότητα μας.

Ευχόμαστε σε όλους τους εορτάζοντες αυτές τις Άγιες μέρες

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ για την ονομαστική τους εορτή, στους ίδιους και τις οικογένειες τους  με πρώτο τη τάξει τον Δήμαρχο μας, Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Γιάννη Γεωργόπουλο.

Στους εορτάζοντες Δημοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων και ιδιαιτέρως στον φίλο συνάδελφο και συνοδοιπόρο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση  Χρήστο Μπαλαμπάνη για τον προσωπικό του αγώνα και την μεγάλη νίκη που κέρδισε στην προσωπική του περιπέτεια

Ευχόμαστε σε όλους του Συναδέλφους –  Προέδρους και τα Μέλη των Κοινοτήτων του Δήμου Ερμιονίδας ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και να ξεπερνούν τις δυσκολίες και τις αγκυλώσεις για το καλό των συμπολιτών τους

 

Τέλος ευχαριστώ  ως πρόεδρος του κοινοτικού μας συμβουλίου τα μέλη και τους συνεργάτες μου, που μαζί με τις οικογένειες τους προσφέρουν εργασία – χρόνο -χρήμα στην Κοινότητα μας, ώστε όλοι μας να λειτουργούμε ως ένα καλοκουρδισμένο ρολόι

Συμπολίτες – συμπολίτισσες, φίλοι και φίλες Ερμιονίτες σας εύχομαι για άλλη μια φορά ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ -ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και μέσα σε όλες αυτές τις δύσκολες ώρες για την παγκόσμια κοινότητα, όλοι μαζί και με προσωπική ευθύνη τα δύσκολα θα τα ξεπεράσουμε.

Πάντα πίστευα ότι στα δύσκολα ξεχωρίζεις

Τα πολύ δύσκολα ήλθαν το 2020

όμως θα τα ξεπεράσουμε

θα αγκαλιαστούμε ξανά θα ταξιδέψουμε

θα χορέψουμε και θα φιληθούμε

είμαστε όλοι σε άσκηση και δοκιμάζουμε τα όρια μας

αυτή η περίοδος θα μας κάνει πιο δυνατούς πιο επιλεκτικούς

να γίνει ο αγαπημένος μας στίχος επίκαιρος

“υπάρχουν κομμάτια από φως στη σιωπή…”

η συμπεριφορά μας και ο χαρακτήρας μας είναι ο οδηγός για ένα καλύτερο 2021

μια χρονιά που πριν από 200 χρόνια έγινε μια σπουδαία Επανάσταση που πάντα θα μας εμπνέει

από λίγους που έγιναν πολλοί

είμαι σίγουρος ότι τα καλύτερα έρχονται

    

rbsh