Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Δελτίο Τύπου (σχετ. με την πρώτη συνάντηση των μελών της Επιτροπής του Δήμου Ερμιονίδας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση)

 


Πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ερμιονίδας, κ. Γιάννη Γεωργόπουλου, το απόγευμα της Δευτέρας 5 Οκτωβρίου 2020, η πρώτη συνάντηση της Επιτροπής του Δήμου Ερμιονίδας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Κατά την διεξοδική συζήτηση που ακολούθησε, τέθηκαν οι προτάσεις για τους άξονες των δράσεων που αναμένεται να υλοποιηθούν. Παράλληλα, εκφράστηκε η πρόθεση για διαδημοτικές συνεργασίες με τους γειτονικούς Δήμους, για την περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων φιλίας , αλλά και για την ευρύτερη ανάδειξη της Περιφέρειάς μας. Ακόμη, εκφράστηκε η πρόθεση, η νέα γενιά της Ερμιονίδας να γίνει κοινωνός της ιστορίας μας και της πλούσιας κληρονομιάς του τόπου μας.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι οι τέσσερις βασικοί άξονες που έχουν τεθεί σε κεντρικό επίπεδο είναι :

Α. Το 1821 στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Β. Η Ελλάδα, στην πορεία 200 χρόνων.

Γ. Οι Έλληνες που άφησαν το αποτύπωμά τους στον κόσμο.

Δ. Το 2021 ως παράθυρο για την Ελλάδα του μέλλοντος.

Τέλος, συμφωνήθηκε ότι στις επόμενες συναντήσεις θα τεθούν συγκεκριμένες δράσεις από ομάδες εργασίας με χρονοδιαγράμματα και θα αναζητηθούν δραστηριότητες για την προώθηση θεμάτων, που άπτονται της ιστορίας της Ερμιονίδας.