Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Ο Ανάργυρος Πασχάλης συμμετέχει στην ομαδική έκθεση "Into the Deep" στην Πάρο

ένα από τα έργα του στην έκθεση

Μια έκθεση αφιερωμένη στο βάθος. Την απόσταση δηλαδή από τον παρατηρητή καθώς κοιτάζει προς τα κάτω ή προς τα μέσα. Εκεί που τα εξωτερικά ερεθίσματα σταματούν, ο ήχος της επιφάνειας και το φως είναι λιγοστά, η ησυχία και η αίσθηση του άγνωστου κυριαρχούν, η ανάσα σταματά και υπακούει στους ρυθμούς της αβύσσου. 

Ο φόβος για την ζωή και ο καινούργιος χρόνος που με κάποιον τρόπο έπρεπε να καλυφθεί μας έσπρωξαν στα αβαθή μας; Η πρόσφατη καταναγκαστική απραξία συντέλεσε σ’ αυτό; Η ενδοσκόπηση της ζωής και του βίου μας, της επαφής μας με τους άλλους συνέβη; Θα μπορέσουν όλα αυτά που βιώθηκαν να παίξουν καταλυτικό ρόλο στον τρόπο που θα συνεχίσουμε να ζούμε και να αντιδρούμε;
Τέθηκε υπό αμφισβήτηση το καθεστώς και οι νόρμες πάνω στις οποίες μάθαμε να λειτουργούμε έως τώρα. Επηρεαστήκαμε βαθιά και διδαχθήκαμε το εύθραυστο της ύπαρξης. 

Τελικός προορισμός η αέναη διάθεση για ζέση και ρήξη με την ρουτίνα. Αναθεώρηση της αξίας του απρογραμμάτιστου, της χαρά του τώρα και του λίγο αργότερα, της ραστώνης που φέρνει το καλοκαίρι.
Αυτό το νέο καλοκαίρι είναι εδώ με όλες του τις ιδιότητες καταπραϋντικό και ευδιάθετο όπως πάντα. Αποκτήσαμε την βαθύτατη σοφία να το γευτούμε και να το απολαύσουμε όσο καλύτερα μπορούμε. 

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι: Νίκος Καλαφάτης, Κορνήλιος, Μαρία Μπαχά, Δημήτρης Ντόκος, Ηλίας Παπανικολάου, Ανάργυρος Πασχάλης, Γιώργος Σαλταφέρος, Άγγελος Χανιώτης. 

Επιμέλεια έκθεσης: Άγγελος Χανιώτης.
Ταυτότητα Εκδήλωσης

Ημερομηνία:

Εως:15/9

Τοποθεσία:

Eισιτήρια:

Πληροφορίες / Κρατήσεις: