Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Αναστ. Γανώσης: Ιδιαίτερη η χθεσινή μέρα για τον τόπο μας


Ιδιαίτερη η χθεσινή μέρα για τον τόπο μας, καθώς ο Δήμος Ερμιονίδας έλαβε άδεια λειτουργίας Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, κάτι που παρά το γεγονός πως έχει προσωρινή διάρκεια, θα οδηγήσει μελλοντικά στην πλήρη επίλυση του προβλήματος με την Περιφερειακή Διαχείριση Απορριμμάτων. Μικρά θετικά βήματα που μας γεμίζουν με αισιοδοξία για το μέλλον, παρά το γεγονός πως δυστυχώς έπρεπε να φτάσουμε στο σημείο μηδέν με τα γεγονότα του προηγούμενου έτους για να οδηγηθούμε στο σήμερα και να βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ για την επίλυση του μεγάλου αυτού προβλήματος.

Από την πλευρά μου, με το που προέκυψε το ζήτημα και αντιλαμβανόμενος που μπορεί να οδηγηθεί η κατάσταση, το ανέδειξα στο ΠΕ.ΣΥ Πελοποννήσου, όπου και τοποθετήθηκα και άσκησα πιέσεις, ώστε ν' ανακληθεί η απόφαση του
κλεισίματος του πράσινου σημείου και να προχωρήσουμε σε λύσεις άμεσες και διεξοδικές. Για μένα η δημόσια υγεία και η δυνατότητα των κατοίκων της περιοχής μας να ζουν αξιοπρεπώς είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο. Γι' αυτό και στάθηκα δίπλα στο Δήμο Ερμιονίδας και στις συντονισμένες κινήσεις που γίνονταν. Δεν κρύφτηκα και δήλωσα παρών στην κοινή προσπάθεια που έγινε για να βρεθεί λύση.

Είναι πάντως απορίας άξιο για ποιο λόγο στην  ανακοίνωση του ο Δήμος Ερμιονίδας και ο Δήμαρχος κ. Γεωργόπουλος, προτιμά να δώσει συγχαρητήρια σε κάποιους που με την στάση τους οδήγησαν την κατάσταση σε οριακό σημείο και έπαιξαν με τη δημόσια υγεία και τους συμπολίτες μας και "ξεχνά" ν' αναφέρει όσους από την πρώτη στιγμή βγήκαν μπροστά και όρθωσαν τη φωνή τους ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των Ερμιονιδέων. Θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν διεκδικώ καμία πατρότητα και κηδεμονία της θετικής αυτής εξέλιξης. Είναι χρέος μας ως εκπρόσωποι των πολιτών να παλεύουμε χωρίς μικροπολιτικές για το κοινό καλό, ειδικά σε τόσο σημαντικά θέματα.

Η στήριξη μου στον Δήμαρχο Γιάννη Γεωργόπουλο και όλο το δημοτικό συμβούλιο παραμένει φυσικά η ίδια και δεδομένη, όπως επιτάσσει άλλωστε και ο θεσμικός μου ρόλος.

Δηλώνω πως θα είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή για τα συμφέροντα της Ερμιονίδας και της Αργολίδας, χωρίς παρωπίδες και εξαρτήσεις, με μόνη μου πυξίδα το κοινό καλό.

Αναστάσιος Γ. Γανώσης
Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Αργολίδας