Τρίτη 21 Απριλίου 2020

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΙΟΛΑ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ.


                                                     ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
 
     ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΙΟΛΑ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ.
    Σε ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο του Κρανιδίου σήμερα παρέστη ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας.
       Η σύσκεψη έγινε με την πρωτοβουλία του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά, μετείχαν δε εκτός του Δημάρχου κ. Γιάννη Γεωργόπουλου, ο Περιφερειάρχης κ. Νίκας και ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Μαλτέζος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο Δ/ντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου κ. Πούπουζας, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πελοποννήσου, εκπροσώπηση από το Κ. Υ. Κρανιδίου και του Ιατρικού Συλλόγου.
  Από την επίσημη ενημέρωση του κ. Χαρδαλιά
ανακοινώθηκε ο μεγάλος αριθμός των κρουσμάτων  του Covid-19, που προέκυψε κατά την χθεσινή δειγματοληψία. Συγκεκριμένα ευρέθησαν θετικοί στον κορωνοιό 148 πρόσφυγες- μετανάστες από τον συνολικό αριθμό 478 διαμενόντων στη δομή φιλοξενίας, στο ξενοδοχείο Γαλαξίας Κρανιδίου. Επίσης διαπιστώθηκε ένα κρούσμα εργαζομένου(ης) στο ξενοδοχείο και ένα ακόμη από στέλεχος της ΔΟΜ, που έχει αναλάβει τη δομή. Όλα τα κρούσματα, υπήρξαν ασυμπτωματικά.
  Στο τέλος της σύσκεψης ο Υφυπουργός ανακοίνωσε δέσμη μέτρων για την αποτροπή της επέκτασης του κορωνοιού, που προβλέπουν καραντίνα για τη δομή, αυστηρότερα μέτρα για την μετακίνηση και κυκλοφορία των πολιτών σε όλο το Δήμο Ερμιονίδας επί 14 ημέρες.
   Επιπροσθέτως ανακοινώθηκε η άμεση ενίσχυση του Κ.Υ. Κρανιδίου με 6 ιατρούς και 4 νοσηλευτές, με την εγκατάσταση μικρής ομάδας που θα παραμένει σε τέντα, στον προαύλιο χώρο του ξενοδοχείου και η ενίσχυση με προσωρινή ομάδα του ΕΚΑΒ.
  Ο οικείος Δήμος με την συνδρομή της Περιφέρειας θα αναλάβει την υποστήριξη των ευάλωτων ατόμων και όσων χρήζουν βοηθείας. 
  Με το τέλος της σύσκεψης επακολούθησαν δηλώσεις των, Υφυπουργού, Περιφερειάρχη, Δημάρχου και των δύο παρόντων βουλευτών Γιάννη Γκιόλα και Ανδρέα Πουλά.
  Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας, ανέφερε επιγραμματικά ότι είμαστε εκεί για να δηλώσουμε ότι συμπράττουμε και υποστηρίζουμε τα θετικά μέτρα που λαμβάνονται για την ανατροπή της κατάστασης και την άρση της επέκτασης του μεταδοτικού κορωνοιού.
  Επεσήμανε ότι, η μέχρι χθες έκδηλη ανησυχία επιβεβαιώθηκε με την ανεξέλεγκτη διασπορά του SARSCov-2, που ήταν δυστυχώς, ισχυρά πιθανολογούμενη σε συνθήκες μεγάλου συνωστισμού ατόμων, όπως σε παρόμοιες δομές φιλοξενίας, φυλακές, στρατόπεδα και λοιπά ιδρύματα.
  Ως εκ τούτου, τόνισε την αναγκαιότητα και την μεγάλη σημασία προληπτικών μέτρων και έγκαιρης παρέμβασης, ενόψει μάλιστα ότι ο Δήμαρχος Ερμιονίδας είχε από 15νθημέρου και πλέον ζητήσει τη λήψη παρόμοιων προληπτικών μέτρων από την Πολιτική προστασία χωρίς άμεση ανταπόκριση.
  Αναφέρθηκε στο κλίμα που καθολικά και με προεξάρχοντα τον Υφυπουργό υποστηρίχθηκε, για το ότι δεν μπορεί να σταθεί, ούτε δικαιολογείται τυχόν εκδήλωση φαινομένων κοινωνικού ρατσισμού και ξενοφοβίας, τουναντίον η παρούσα δυσχερής κατάσταση πρέπει να αντιμετωπιστεί με ευαισθησία, κοινωνική ευθύνη και αλληλεγγύη.
  Τέλος δήλωσε ότι θα παρακολουθούμε από κοινού με το Παρατηρητήριο Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και το Τμήμα Υγείας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας την εφαρμογή των αποφασισθέντων και εξαγγελθέντων μέτρων, που πρέπει να συμπληρωθούν και με την έλευση Κινητής Μονάδας Υγείας, για λήψη επιπλέον δειγματοληπτικών ελέγχων  και γενικώς ενίσχυσης της πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης σε όλο το Δήμο Ερμιονίδας.