Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΕΣ ΕΥΧΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

Η Κοινότητα Ερμιόνης θέλοντας να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του πρώην Δημάρχου Ερμιονίδας και εν ενεργεία Δημοτικού Συμβούλου, Δημήτρη Σφυρή, παραθέτει την κάτωθι επιστολή του Προέδρου της Κοινότητας
“Ο ξαφνικός θάνατος του πρώην Δημάρχου Δημήτρη Σφυρή μέσα σε ένα τρομερά δύσκολο και σκιώδες κλίμα λόγω της πανανθρώπινης πανδημίας που πλέον γιγαντώνεται καθημερινώς ανάμεσα μας ήρθε ως ακόμη ένας κεραυνός εν αιθρία.
Κεραυνός εν αιθρία σε όλους εμάς που ασχολούμεθα με τον Δημόσιο βίο και όλους τους συμπολίτες μας και φίλους της περιοχής μας.
Μείναμε σιωπηροί, άφωνοι, συντετριμμένοι και συγκλονισμένοι, με την ταχύτητα εκείνη που πάντα τα γεγονότα προκαταλαμβάνουν και ισοπεδώνουν τις οποιεσδήποτε ταπεινές επιπόλαιες – επιθυμίες, ουτοπικές και φιλόδοξες σκέψεις της καθημερινότητας μας και συμπεριφοράς.
Η είσοδος του Δημήτρη Σφυρή στην κοινωνική – επιστημονική – επαγγελματική και δημόσια δράση της Επαρχίας μας υπήρξε καίρια δυναμική και αξιοπρόσεκτη και τάραξε τα συντηρητικά και τοπικιστικά επαρχιακά δεδομένα έτσι και η έξοδος του είναι συνταρακτική και συγκλονιστική.
Στηριζόμενος στις προσωπικές του επιλογές και στην προσωπική του δράση και συνεργαζόμενος με φίλους και κριτήριο την αγάπη για τον τόπο και την διάθεση προσφοράς προσπερνώντας κομματικούς σωλήνες και πολιτικό καιροσκοπισμό θέλησε να διοικήσει τον τόπο μας, έναν τόπο που επέλεξε ο ίδιος να αγαπήσει και να στεγάσει την ζωή του.
Η έξοδος του συγκλονίζει το κοινωνικό μας θυμικό αλλά και το υπαρξιακό μας γίγνεσθαι. Όμως τέτοια γεγονότα ας σηματοδοτήσουν μιαν ουσιαστική αναθεώρηση αξιών και πραγμάτων που στην ταχύτητα της καθημερινής μας συμπεριφοράς παρασύρουν όλους μας προς στον μεγάλο εχθρό του Δημοκρατικού μας ιδεώδους τον λαϊκισμό.
Ενός Δημοκρατικού ιδεώδους που είναι αναγκαίο για την πολιτική – κοινωνική – προσωπική μας λειτουργία και έχει ως βασικό στοιχείο του και τη διαφωνία.
Η διαφωνία που όχι μόνο δύναται να εκφράζεται και να τεκμηριώνεται αλλά και να υποστηρίζεται με μαχητικότητα μέσα στα Δημοκρατικά πλαίσια.

Θιασώτης και αυτός όπως και εγώ του πολιτικού λόγου των χαρακωμάτων αλλά και του επώνυμου και θεσμικού λόγου και ρόλου μας σε αιρετές θέσεις καταφέραμε σε μια σκληρή τοπική πολιτική περίοδο να βρούμε σημεία συνεννόησης και συνεργασίας, όπως οι καιροί και οι καταστάσεις το επέβαλλαν, κρατώντας ο καθένας μας την κοινωνική, πολιτική προσωπική και παραταξιακή του αξιοπρέπεια.
Εύχομαι η ξαφνική του έξοδος να συνετίσει όλους μας ώστε παράλληλα με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας να αντιληφτούμε γρήγορα ότι, οι οποιεσδήποτε προσωπικές εκφράσεις και συμπεριφορές που στιγματίζουν τους πολιτικούς μας αντιπάλους και προηγούνται τέτοιων συνταρακτικών γεγονότων δυστυχώς μένουν βαθειά χαραγμένες σε όλους μας.
Εύχομαι να αντιληφθούμε ότι ο Δυτικός μας πολιτισμός που βασίζεται στην Δημοκρατία ,τα Χριστιανικά μας ήθη και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών είναι ο μεγάλος οδηγός για τις πανανθρώπινες κατακτήσεις.
Ταπεινά εκ μέρους του Κοινοτικού μου Συμβουλίου γνωρίζοντας προσωπικά ξαφνικούς αποχωρισμούς οικείων μας, απευθύνομαι στην οικογένεια του και τους συναδέλφους της παράταξης του και τους προτρέπω να προχωράτε μπροστά να έχετε ολόκληρη ζωή με χαρές και επιτυχίες και χωρίς να λησμονήσετε να δημιουργήσετε και να διαμορφώσετε νέες διαδρομές και να ορίσετε νέους στόχους.
Θερμά Συλλυπητήρια …..”