Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Γιάννης Τσαμαδός : Καταφύγιο τουριστικών σκαφών Πόρτο Χελίου



Αγαπητοί συμπατριώτες, δυστυχώς και αυτές οι δημοτικές εκλογές θα γίνουν στον τόπο μας με αντιπαράθεση όχι ανάμεσα στο καλό και στο καλύτερο όπως επιβάλλει το Δημοκρατικό ήθος αλλά αναγκαστικά θα γίνουν με αντιπαράθεση ανάμεσα στο αληθές και στο ψευδές, στο υπαρκτό και στο ανύπαρκτο.
Αυτό διότι η διοικούσα σήμερα παράταξη του Δήμου Ερμιονίδας όπως και στο παρελθόν είτε ως διοίκηση είτε ως αντιπολίτευση χρησιμοποιούσε και χρησιμοποιεί ιδιαίτερα τώρα στην αποδομή

της, μεγάλα ψεύδη και καπηλεύεται έργα άλλων, παρουσιάζοντας τα σαν δικά της. Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση και επειδή υπήρξα στο παρελθόν αυτόπτης μάρτυρας ο ίδιος και συντελεστής πραγματικών γεγονότων, δράσεων και έργων με την ιδιότητα μου ως Δημοτικός Σύμβουλος , Πρόεδρος του Δ.Σ  και Αντιδήμαρχος αισθάνομαι την υποχρέωση να υπερασπιστώ την αλήθεια ενώπιον σας ,εμποδίζοντας την παραπλάνηση και την παραπληροφόρηση όλων εσάς των καλόπιστων ανθρώπων μπροστά στις κάλπες. Ξεκινώ λοιπόν σήμερα με το θέμα των εκτελούμενων έργων της κατασκευής «Μαρίνας Πόρτο-Χελίου» ή όπως αλλιώς λέγεται.  «Καταφύγιο τουριστικών σκάφων στον λιμένα Πόρτο-Χελίου».  Το έργο αυτό υλοποιείται σήμερα από ιδιωτικό φορέα ο οποίος προέκυψε μετά από διαγωνισμό που έγινε στις 18/03/2014 όπως αναφέρεται στην περίληψη προκήρυξης με Αρ. Πρωτ. 3684/ 18-3-2014 και υπογράφεται από τον τότε Δήμαρχο κ. Δημήτρη Καμιζή. Η πρόταση και απόφαση αυτή χρονολογείται από το έτος 2000 και είναι έργο της τότε διοικούσας παράταξης που συμμετείχα και εγώ.  Ξεπεράσαμε όλες τις γραφειοκρατικές δυσκολίες και εμπόδια, ωριμάσαμε τις σχετικές μελέτες και ενώ το έργο κινδύνευε να ματαιωθεί κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας του κ. Δημήτρη Σφυρή, καταφέραμε στην τελευταία μας Δημοτική θητεία 2011-2014 να υπερνικήσουμε και τα τελευταία εμπόδια και να δημοπρατήσουμε το έργο το οποίο εκτελείται σήμερα. Η μόνη συμμετοχή στην εκτέλεση του έργου που έχει η απερχόμενη Δημοτική αρχή είναι η εμπλοκή εργολάβων που πρόσκεινται στην Δημοτική αρχή με προμήθεια ακατάλληλων υλικών.
Ποια λοιπόν «Μαρίνα» υπερηφανεύεται ο κ. Σφυρής ότι ολοκληρώνει. Ούτε έργο που οραματίστηκε και σχεδίασε ο ίδιος είναι, ούτε καμία σχέση έχει με την πατρότητα του έργου αυτού. Ενδεχομένως, κατά πληροφορίες μου, διότι δεν ήμουν Δημοτικός Σύμβουλος την περασμένη πενταετία, το έργο σε ορισμένα σημεία εκτελείται κατά παρέκκλιση των όρων  της μελέτης και γι’ αυτό υπάρχουν  διαμαρτυρίες επαγγελματιών του Πόρτο-Χελίου.


Γιάννης Τσαμαδός   Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος
Συνεργαζόμενος με την «Δυνατή Ερμιονίδα»
Πρώην Αντιδήμαρχος Δήμου Ερμιονίδας