Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Ανακοίνωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΗ 2019
Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες,
σε λίγους μήνες θα κληθούμε να εκλέξουμε τις νέες αυτοδιοικητικές μας αρχές ( Περιφερειακό και Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς και Τοπικά Συμβούλια ). Οι εκλογές αυτές γίνονται μέσα σε ένα νέο πολιτικό και αυτοδιοικητικό κλίμα και πλαίσιο, που το χαρακτηρίζουν δύο σημαντικά και κυρίαρχα δεδομένα :
  Το πρώτο είναι η έξοδος από τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ, που οδήγησαν την χώρα οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Μια έξοδος που ήταν ο πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και η οποία επετεύχθη όπως ακριβώς είχε εξαγγελθεί από τον Πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα και όσον αφορά τα μέτρα ελάφρυνσης και ενίσχυσης των οικονομικά ασθενέστερων τάξεων και όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα. Ήδη η Πατρίδα μας από τον Αύγουστο του 2018, είναι σε μια νέα πορεία ανάκαμψης, ανάπτυξης και ενίσχυσης των παραγωγικών δομών και τάξεων, μείωσης της ανεργίας, κυρίως της νέας γενιάς, με την δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας, έχει νομοθετηθεί η επαναφορά  των συλλογικών συμβάσεων, έχουν προκηρυχτεί χιλιάδες προσλήψεις, μεγάλο ποσοστό των οποίων είναι μόνιμες,  σε τομείς άμεσης ανάγκης και έχουν ήδη ληφθεί ένα σωρό μέτρα οικονομικής διευκόλυνσης όσων χρωστούν, ως επίσης και μέτρα ενίσχυσης ασθενών οικονομικά τάξεων. Η πολιτική αυτή θα συνεχιστεί και θα ενταθεί, όπως με σαφήνεια και φερεγγυότητα
εξαγγέλλουν καθημερινά τα Κυβερνητικά στελέχη και όπως μέχρι τώρα έχουν αποδείξει ξέρουν και μπορούν να το κάνουν αυτό, διαψεύδοντας καθημερινά με πράξεις τα φερέφωνα του σκότους, του ψεύδους, της καταστροφολογίας, της λάσπης, είτε εμφανίζονται με τα πρόσωπα τους, είτε με τα κατευθυνόμενα και πουλημένα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Και ο λαός το έχει αισθανθεί αυτό και στέλνει από κάθε γωνιά της Πατρίδας μας το μήνυμα συμπαράταξης σε αυτή την δύσκολη αλλά ουσιαστική πορεία για μια νέα Ελλάδα!!!
  Το δεύτερο είναι το νέο πλαίσιο που θα οργανώνει όλους τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς, ο νόμος του ¨ ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ ¨. Ο νόμος, προϊόν έντονης και πλατιάς συμμετοχικής διαδικασίας και διαβούλευσης, αποτελεί αναγέννηση του θεσμού της Αυτοδιοίκησης, δημιουργώντας νέα δεδομένα και προκλήσεις για ένα θεσμό που έχει συρρικνωθεί, έχει υποθάλψει και θρέψει καθεστωτικές και ηγεμονίστικες αντιλήψεις και πρακτικές, έχει απομακρυνθεί και απομακρύνει τον πολίτη από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων, έχει καταντήσει εντελώς συγκεντρωτικός και απομακρυσμένος, όντας δέσμιος της κεντρικής διοίκησης και πολλές φορές σκοτεινών και αντιλαϊκών συμφερόντων. Το νέο πνεύμα που δημιουργεί ο « ¨ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ¨, εκφράζεται με τα εξής κύρια σημεία :
1.     Θεσπίζει την ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ, σαν εκλογικό σύστημα σε όλα τα επίπεδα και τα όργανα. Το εκλογικό αυτό σύστημα που εκφράζει την ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ήταν πάγιο αίτημα της Αριστεράς. Ο καθένας συνδυασμός απολαμβάνει τόσων Συμβούλων όσων του αναλογούν στην εκλογική του δύναμη. Τέλος λοιπόν στο ¨ μπόνους ¨ εδρών στον πλειοψηφούντα συνδυασμό και ταυτόχρονο τέλος στην αδιαφάνεια και στην λογική και το ύφος των καθεστωτικών διοικήσεων των Δήμων. Την θέση όλων αυτών των θλιβερών καταστάσεων παίρνει πλέον η σύγκλιση, η συνεργασία, η συναίνεση, η διαφάνεια και ο δημόσιος λόγος και διάλογος. Με την ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ πάνε πλέον στο χρονοντούλαπο της ιστορίας  οι κάλπικες μονοπαραταξιακές πλειοψηφίες καθώς και οι λογικές και οι ¨ αυθεντίες ¨ που εκφράστηκαν και εμφανίστηκαν διαχρονικά στον Τόπο μας.
2.     Ενισχύει και αναβαθμίζει τον ρόλο των Τοπικών Συμβουλίων και των Τοπικών λαϊκών Συνελεύσεων, φέρνοντας τον πολίτη στα κέντρα των αποφάσεων και ενισχύοντας την άμεση Δημοκρατία
3.     Ενισχύει και αλλάζει τα οικονομικά δεδομένα για όλα τους βαθμούς και τα επίπεδα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενισχύοντας την προσπάθεια για αυτοτελή οικονομική λειτουργία και ανάπτυξη και απαγκίστρωση από την κεντρική διοίκηση.
4.     Δίνει την δυνατότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να εκμεταλλευτεί και να ενσωματώσει στην λειτουργία της τις νέες τεχνολογίες, γεγονός που θα κάνει πιο εύκολη, πιο άμεση και πάνω από όλα πιο υγιή την σχέση, την επαφή και την επικοινωνία των πολιτών με τον Δήμο.
Μέσα σε αυτό το πολιτικό κλίμα και πλαίσιο των νέων δεδομένων η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Ερμιονίδας, με υψηλό αίσθημα πολιτικής ευθύνης, θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις και θα σταθούμε μαζί και δίπλα – δίπλα με την ΝΕΔΥΠΕΡ και τον υποψήφιο Δήμαρχο ΤΑΣΟ ΤΟΚΑ, σεβόμενοι την αυτονομία της συγκεκριμένης παράταξης . Η επιλογή μας αυτή στηρίζεται στα εξής :
1.     Η ΝΕΔΥΠΕΡ και ο επικεφαλής της Τάσος Τόκας, 5 χρόνια τώρα από την θέση της αντιπολίτευσης στάθηκε μαχητικά στο ύψος των απαιτήσεων, αρθρώνοντας πολιτικό, ουσιαστικό και τεκμηριωμένο λόγο προάσπισης και προώθησης των λαϊκών συμφερόντων.
2.     Σαν παράταξη στάθηκε κριτικά υπέρμαχος του νόμου του ¨ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ ¨ και των θετικών του σημείων, αποδεικνύοντας έτσι πως μπορεί και θέλει να διοικήσει τον Δήμο μας με διαφάνεια, συγκλίσεις, συνεργασίες και συναινέσεις, την στιγμή που όλες οι άλλες παρατάξεις και οι επικεφαλής τους, τάχθηκαν ενάντια έως και τον πολέμησαν λυσσαλέα, μιλώντας για καταστροφή της Αυτοδιοίκησης και κρύβοντας την μονοκομματική λογική τους στο βωμό της εξυπηρέτησης των συμφερόντων και των ¨ ημετέρων ¨. Και μάλιστα σήμερα τεχνηέντως και σκοπίμως σιωπούν και το προσπερνούν το σημαντικό αυτό σημείο γιατί δεν ταιριάζει στην λογική και την πρακτική τους και την υφαρπαγή της ψήφου που επιδιώκουν.  Η Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Ερμιονίδας στηρίζοντας την ΝΕΔΥΠΕΡ και το Τάσο Τόκα θέλει να συμβάλει τα μέγιστα στην διακυβέρνηση του Δήμου ως απαιτούν οι συνθήκες, οι ανάγκες και ο λαός!!!
3.     Η ΝΕΔΥΠΕΡ και ο Τάσος Τόκας στάθηκαν με υπεύθυνο, πολιτικό και καθαρό λόγο σε όλα τα θέματα και πάνω απ΄ όλα έχουν ¨ΚΑΘΑΡΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ ¨. Δεν είναι δέσμιοι ούτε συμφερόντων, ούτε καταστάσεων, ούτε παραγόντων, ούτε και κομμάτων. Είναι νέοι, άφθαρτοι και έτοιμοι να τιμήσουν την ψήφο του λαού, ως άλλωστε έκαναν μέχρι σήμερα. ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ!!!
Δημοκράτες και Δημοκράτισσες,
Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες,
Στον όμορφο αυτό αγώνα σας θέλουμε μαζί μας. Θέλουμε αξιολογώντας τις θέσεις μας να συστρατευτείτε  με την ΝΕΔΥΠΕΡ και τον Τάσο τον Τόκα. Είναι μέγιστη στάση ευθύνης και δημοκρατικής ευαισθησίας, απέναντι στον ευλογημένο τόπο της Ερμιονίδας μας!!! Έχουμε υποχρέωση να της δώσουμε το αναπτυξιακό στίγμα που της αρμόζει!!! Και θα το κάνουμε εμείς, εσείς με μπροστάρηδες την ΝΕΔΥΠΕΡ και τον άξιο Τάσο Τόκα!!!
Οργάνωση Μελών
ΣΥΡΙΖΑ Ερμιονίδας