Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Ορεινός αγώνας τρεξίματος στο Αρτεμήσιο


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΡΥΩΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΚΑΡΥΑΣ
ΤΟ «ΑΡΤΕΜΗΣΙΟ»
Καρυά 14/11/2018
Αριθμ Πρωτ: 112
           
Ο Σύλλογος Απανταχού Καρυωτών “Το Αρτεμίσιο” σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου-Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων - Δρομείς Αργολίδας, προκηρύσσει αγώνα ορεινού τρεξίματος και παράλληλων αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων, οι οποίοι θα λάβουν χώρα στις 02/12/2018, στο όρος ¨Αρτεμίσιο¨ και στον ορεινό παραδοσιακό οικισμό της Καρυάς Αργολίδας.
Ο αγώνας περιλαμβάνει τρεις διαδρομές διαφορετικής αποστάσεως, υψομετρικής διαφοράς και βαθμού δυσκολίας.
Την Mountain Running 25K η οποία είναι η κλασική διαδρομή του αγώνα μήκους 25χλμ και 1600μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς. Η φύση της διαδρομής του αγώνα είναι τεχνική (ειδικά στο κομμάτι της κορυφής), απαιτεί καλή φυσική κατάσταση, είναι δυνητικά εκτεθειμένη σε απότομες αλλαγές του καιρού στα ψηλότερα σημεία του βουνού και απευθύνεται σε καλά προπονημένους δρομείς με ανάλογη εμπειρία ορεινών αγώνων.

Την Trail Running 10K η οποία διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά αυτού που ονομάζουμε trail running. Με μήκος 10χλμ και θετική υψομετρική διαφορά 900μ. απευθύνεται σε όλους και θεωρείται ιδανική για την εισαγωγή σας στο ορεινό τερέν.
Την Fun Running 2K η οποία είναι μια εύκολη διαδρομή συνολικού μήκους 2χλμ, καθαρά ψυχαγωγική αλλά και εκπαιδευτική. Στόχος της είναι να φέρει τους μικρούς μας φίλους σε επαφή με την φύση και να τους εξοικειώσει με τις εναλλακτικές μορφές δράσεων και αθλητισμού. Επίσης να αναδείξει όλες εκείνες τις ευεργετικές ιδιότητες που παρέχει το φυσικό περιβάλλον στον άνθρωπο, αλλά και να κάνει γνωστή την παράδοση και την ιστορία του τόπου σε μικρούς και μεγάλους. Τέλος η διαδρομή πλαισιώνεται με ένα σύνολο δράσεων που θα της δώσουν ένα χαρακτήρα παιχνιδιού.
Αρχή και τέλος της κάθε διαδρομής είναι η βάση της διοργάνωσης στην καταπράσινη κεντρική πλατεία του παραδοσιακού οικισμού της Καρυάς.
Η Trail Pro έχει αναλάβει την τεχνική διεύθυνση φροντίζοντας για την άψογη σηματοδότηση, τη ροή του προγράμματος και την ασφαλή κίνηση των αθλητών.
Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση των αγώνων έχει αναλάβει η εταιρεία Chronosystems εγγυώντας τη γρήγορη και σωστή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Στη διαδρομή Mountain Running θα υπάρχουν έξι ηλικιακές κατηγορίες οι οποίες είναι:
ΑΝΔΡΩΝ
Α1 18-29 γεννημένοι το 2000 - 1989
Α2  30-39 γεννημένοι το 1988 - 1979
Α3  40-49 γεννημένοι το 1978 - 1969
Α4  50+ γεννημένοι το 1968 και πριν
ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Γ1  18-39 γεννημένες  το 2000 - 1979
Γ2  40+ γεννημένες  το 1978 και  πριν

Χρηματικά έπαθλα θα δοθούν στους έξι (6) πρώτους άνδρες και στις τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης της διαδρομής Mountain Running 25K ως εξής:
Στη διαδρομή Trail Running θα υπάρχουν δύο κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών.
Οι τρεις πρώτοι νικητές-ριες των κατηγοριών κάθε διαδρομής θα πάρουν κύπελλο και μετάλλιο ενώ όλοι όσοι έχουν έγκυρο τερματισμό θα πάρουν το αναμνηστικό μετάλλιο του αγώνα.
Παράλληλα για τους μικρούς μας φίλους θα γίνουν δράσεις εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας και διασκέδασης (Τοξοβολία, προσανατολισμός με πυξίδα, βασικές πρώτε βοήθειες κτλ)
Δώρα των χορηγών θα κληρωθούν σε όλους τους συμμετέχοντες.
Το κόστος συμμετοχής ορίζεται ως εξής:
Mountain Running 25K : 25 ευρώ
Trail Running 10K : 10 ευρώ
Fun Running 2K : Δωρεάν

Στην ιστοσελίδα artemisiomr.gr θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, θα ενημερώνεστε για τις λεπτομέρειες του κάθε αγώνα και θα μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή.
Επίσης στον χώρο θα λειτουργήσει μικρή έκθεση προβολής τοπικών παραδοσιακών προϊόντων.
Ο Πρόεδρος

Γαλάνης Ιωάννης

http://www.artemisiomr.gr/el/