Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΗΜΕΡΑ 15/9 η ημερίδα του Παρατηρητηρίου Θεμάτων Αναπηρίας (LIVE STREAMING)

Το αναπηρικό κίνημα συνεδριάζει στην Πτολεμαΐδα- συναντήσεις με φορείς, ημερίδα του Παρατηρητηρίου Θεμάτων Αναπηρίας


Ολοκληρώθηκαν οι πρώτες συναντήσεις και επαφές που είχε η αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΣΑμεΑ και της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Δυτικής Μακεδονίας, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ Ιωάννη Βαρδακαστάνη, στην Πτολεμαΐδα.
Προηγήθηκε η συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεόδωρο Καρυπίδη (9 π.μ.) και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον δήμαρχο Λευτέρη Ιωαννίδη. Σε αυτές τις συναντήσεις παραβρέθηκαν εκτός του κ. Βαρδακαστάνη, ο γ.γ. της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Λυμβαίος, ο οργανωτικός γραμματέας Χρ. Κεσόγλου και το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας Φωτεινή Ζαφειροπούλου. Επίσης ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας και μέλος της Εκτελεστικής της ΕΣΑμεΑ Βασίλης Κούτσιανος, ο κ. Μιχάλης Μήγγος και η κ. Αγνή Σιδηροπούλου, μέλη της Περιφερειακής Ομοσπονδίας και του Γενικού Συμβουλίου της ΕΣΑμεΑ, και ο κ. Μάριος Συμεωνίδης, μέλος του ΔΣ της Περιφερειακής Ομοσπονδίας.

Εντωμεταξύ στις 11 το πρωί ο κ. Βαρδακαστάνης έδωσε συνέντευξη Τύπου στο ΚΔΗΦ ΑμεΑ "Ταξιδευτές της Ελπίδας", μαζί με την πρόεδρο του Συλλόγου Ατόμων με Αυτισμό Κοζάνης Ελένη Παφύλη και τον κ. Βασίλη Κούτσιανο, ενώ η αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στους χώρους. Ο κ. Βαρδακαστάνης τόνισε: " Νοιώσαμε μεγάλη τιμή και συγκίνηση σήμερα, καθώς οι Ταξιδευτές είναι αποτέλεσμα της αγωνίας και του αγώνα των γονέων για τα παιδιά τους, το γεγονός ότι κατάφεραν να δημιουργήσουν αυτή τη σύγχρονη δομή. Είναι πολύ σημαντικό και δείχνει τι μπορεί να καταφέρει με επιμονή και ομόνοια το αναπηρικό κίνημα, παρά την δύσκολη συγκυρία της κρίσης".

Σήμερα το απόγευμα θα ξεκινήσει η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΕΣΑμεΑ και το πρωί της 15ης Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα του Παρατηρητηρίου Θεμάτων Αναπηρίας της ΕΣΑμεΑ.
Στην ημερίδα του Παρατηρητηρίου Θεμάτων Αναπηρίας της ΕΣΑμεΑ, που θα πραγματοποιηθεί στην Πτολεμαΐδα, από τις 09:15π.μ. - 13:00μ.μ. στο ξενοδοχείο «ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ» (3ο χλμ. Ε.Ο. Πτολεμαΐδας - Φλώρινας), την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης.
Περισσότερες πληροφορίες για το Παρατηρητήριο στον σύνδεσμο
https://www.esamea.gr/multimedia/must-see/28-projects-tenders/projects/3730-praxi-paratiritirio-thematon-anapirias 
Η ημερίδα θα μεταδοθεί μέσω LIVE STREAMING από τις ιστοσελίδες www.esamea.gr  και www.paratiritirioanapirias.gr/el 
Το πρόγραμμα της ημερίδας:
09:15 - 10:00: Προσέλευση - Εγγραφές
10:00 - 10:15: Επίσημη έναρξη - «Ο ρόλος του αναπηρικού κινήματος στην παρακολούθηση της εφαρμογής της Σύμβασης». Βαρδακαστάνης Ιωάννης, Πρόεδρος ΕΣΑμεΑ
10:15 - 11:00: «Χαιρετισμοί»
11:00 - 11:15: «Η Πράξη «Παρατηρητήριο Θεμάτων Αναπηρίας» - Ανάπτυξη και Λειτουργία του Παρατηρητηρίου Θεμάτων Αναπηρίας». Αποστολάκη Νεκταρία - Υπεύθυνη Έργου της Πράξης, Στέλεχος της ΕΣΑμεΑ
11:15 - 11:30: «Γιατί χρειαζόμαστε το «Παρατηρητήριο; Η αξία των ερευνητικών δεδομένων και των στατιστικών στην προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία». Προβή Φανή, Επιστημονικά Υπεύθυνη της Πράξης, Στέλεχος της Ε.Σ.Α.μεΑ.
11:30 - 11:45: «Παρατηρητήριο και νέες Στρατηγικές για την Αναπηρία». Χριστοφή Μαρίλυ, Τοπογράφος Μηχανικός Εμπειρογνώμονας Προσβασιμότητας
11:45 - 12:00: «Πληροφοριακά συστήματα του Παρατηρητηρίου: Καινοτομία, παραγωγικότητα, επικοινωνία». Μουρούζης Αλέξανδρος, Πληροφορικός Εμπειρογνώμονας Ηλεκτρονικής Προσβασιμότητας12:00 - 12:45 «Ανοιχτός διάλογος»
13:00 Γεύμα

1
2:00 - 12:45 «Ανοιχτός διάλογος»
13:00 Γεύμα

Έλλη Βασιλάκη