Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ


   Οι «δρόμοι πολιτισμού Αργολίδας» είναι το αποτέλεσμα μια αδήριτης ανάγκης έκφρασης των πολιτιστικών συλλόγων της Αργολίδας που επί πολλά έτη ασφυκτιούσε κάτω από την αδυναμία συντονισμού και οργάνωσης του συνολικά παραγόμενου πολιτιστικού προϊόντος στο Νομό μας.
Αυτή η προσπάθεια που φέτος ξεκινάει με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας είναι μάλλον κάτι που άργησε. Βλέπετε μολονότι αυτή η Περιφερειακή Αρχή και εγώ προσωπικά σταθήκαμε αλληλέγγυοι εμπράκτως, στο σύνολο σχεδόν των πολιτιστικών συλλόγων του Νομού μας συνδιοργανώνοντας με αυτούς εκατοντάδες εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα την τελευταία εξαετία, ενδεχομένως ολιγωρήσαμε να αντιληφθούμε την αξία της ενοποίησης όλων αυτών των δραστηριοτήτων κάτω από την ίδια ομπρέλα.
Οι «δρόμοι πολιτισμού Αργολίδας» έρχονται να θεραπεύσουν

αυτήν ακριβώς την αδυναμία. Πρόκειται δηλαδή για την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια καταγραφής, ταξινόμησης και προβολής του πολιτισμικού γίγνεσθαι του Τόπου μέσω ποιών άλλων παρά των γνήσιων εκφραστών του δηλαδή των πολιτιστικών μας συλλόγων.
Οι «δρόμοι πολιτισμού Αργολίδας» δεν είναι ένα ακόμα φεστιβάλ. Μπορεί μέσα από αυτούς του «δρόμους» να παρουσιαστούν στο κοινό πλήθος από καλλιτεχνικές δημιουργίες από τον χώρο του θεάτρου, της μουσικής, του χορού, των γραμμάτων κ.α., η ειδοποιός διαφορά όμως με οτιδήποτε άλλο φέρει την ταμπέλα ενός φεστιβάλ είναι ότι στους δικούς μας «δρόμους» σκοπός είναι να στηριχθεί και να προβληθεί η ντόπια καλλιτεχνική δημιουργία. Γι αυτό κι εδώ δεν θα φιλοξενηθούν ούτε περιοδεύοντες Αθηναϊκοί θίασοι… ούτε μετακαλούμενοι προβεβλημένοι αοιδοί…
Εδώ τον πρώτο λόγο έχουν οι Αργολιδείς δημιουργοί και στόχος μας είναι μέσα από ένα καλά οργανωμένο πλαίσιο υποστήριξης από την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και μέσω της ελκυστικότητας που προσδίδει ένα πλούσιο πρόγραμμα συσσωρευμένων εκδηλώσεων προς το κοινό να προσδώσουμε προστιθέμενη αξία σε κάθε μεμονωμένη προσπάθεια.
Είναι γεγονός ότι το πρότζεκτ είναι φιλόδοξο και τα προβλήματα αρκετά με πρώτο από όλα ένα περιορισμένο προϋπολογισμό για να στηρίξει μια τεράστια παραγωγή. Θεωρούμε όμως πως η ανάγκη της έκφρασης είναι ανυπέρβλητη και είναι ικανή να ξεπεράσει προβλήματα και να συγχωρέσει αδυναμίες. Στοίχημα για εμάς είναι οι «δρόμοι πολιτισμού Αργολίδας» που γεννιούνται φέτος να ορθοποδήσουν και με την πάροδο των χρόνων να γίνουν θεσμός και “brand name” ισχυρό και εξαγώγιμο.
Καλή επιτυχία!
Τάσσος Χειβιδόπουλος
Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
http://dromoipolitismou.gr/programma/eventdetail/116/-/parousiasi-topikis-vivliografias-ermionidas

vivliothikikranidiou 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
ΧΩΡΟΣ : ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ (ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΥΓΓΡΟΥ)
vivliothikikranidi.jpg
Πέμπτη 19 Ιούλιος 2018, 20:00 - 22:00
Παρουσίαση Τοπικής Βιβλιογραφίας Ερμιονίδας.
Ιστορία - Λαογραφία
Τεκμήρια σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή, περιοδικά, εφημερίδες , άρθρα και εργασίες μαθητών ή φορέων με ανάλογο περιεχόμενο. Η παρουσίαση αφορά την τοπική συλλογή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κρανιδίου.