Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Από δικό της δίκτυο εκπομπής η ΕΡΤ στα μέρη μας

Την παύση της εκπομπής μέσω Digea των προγραμμάτων της (ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3, ΕΡΤ HD και Βουλή) σε 13 σημεία εκπομπής σήματος ψηφιακής τηλεόρασης ανακοίνωσε η ΕΡΤ.
Στα σημεία αυτά η ΕΡΤ έχει εγκαταστήσει δικούς της πομπούς σήματος ψηφιακής τηλεόρασης, οι οποίοι επί του παρόντος λειτουργούν ταυτόχρονα με τους πομπούς της Digea. Από την 1η Δεκεμβρίου 2016 θα λειτουργούν μόνο οι πομποί της ΕΡΤ, όπως έχει ανακοινωθεί από τον Ιούνιο 2016. Το προσδοκώμενο οικονομικό όφελος για την ΕΡΤ ανέρχεται μεσοσταθμικά σε 26.000 ευρώ μηνιαίως.
Πρόκειται για περιοχές γύρω από τα Καλάβρυτα, την Ιτέα, την Άμφισσα, το Γαλαξίδι, την Κόρινθο, το Λουτράκι, το Βραχάτι, το Λιδωρίκι, το Κρανίδι, την Ερμιόνη, το Πόρτο Χέλι, το Ναύπλιο και το Άργος, τον Πόρο, την Ύδρα, τα Μέθανα, τους Μολάους, τη
Μονεμβασιά, το Γύθειο, τον Μελιγαλά και το Διαβολίτσι, τη Σπάρτη και τις Κροκεές, τα Κύθηρα και τη Νεάπολη, τον Πύργο, την Αμαλιάδα, τη Γαστούνη και την Ανδραβίδα και την Κυπαρισσία, τα Κρέστενα και την Αρχαία Ολυμπία. Στις περιοχές αυτές, για τη λήψη των νέων συχνοτήτων των προγραμμάτων της ΕΡΤ απαιτείται, για όσους δεν το έχουν κάνει ήδη, επανασυντονισμός των δεκτών.
avgi