Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή η διαχείριση των απορριμμάτων Πελοποννήσου

Ο κύβος ερρίφθη! Ύστερα από χρόνιες διαμάχες και αμφιταλαντεύσεις, η Κυβέρνηση αποφάσισε, διά των Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, την ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η υπογραφή της σχετικής σύμβασης θα γίνει μέσα σε ένα δίμηνο και η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή υποχρεώνεται να κάνει διαχείριση των απορριμμάτων ή, εν πάση περιπτώσει, να τα υποδέχεται, μέσα σε ένα πεντάμηνο από την υπογραφή της σύμβασης. Προφανώς, ισχύουν οι όποιες τροποποιήσεις έγιναν αποδεκτές από τις δύο πλευρές, την Κυβέρνηση και την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, κατά τις σχετικές συζητήσεις.
Η εκτίμηση είναι πως ο δρόμος θα είναι μακρύς και τα προβλήματα που θα πρέπει να ξεπερασθούν μεγάλα, αλλά - χωρίς αμφιβολία - φαίνεται πως έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα, που προσδιορίζει την κατεύθυνση διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, δηλαδή την κεντρική διαχείριση.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας, όταν υπήρχε η πεποίθηση πλέον πως δεν προωθείται η τοπική διαχείριση και αυτό διότι οι 20 από τους 26 Δήμους της Πελοποννήσου δεν είχαν κάνει τίποτε προς αυτή την κατεύθυνση, τάχθηκε υπέρ της κεντρικής διαχείρισης.