Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΝΕΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΣΔΕ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ                                
                                                Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ : ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α’ ΚΥΚΛΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ – ΝΕΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΣΔΕ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ


Ενημερώνουμε την τοπική κοινωνία της Ερμιονίδας ότι με απόφαση του Υπουργείου Πιαδείας, από τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέα Γενιάς από 25/7/2016 και με αριθ. Πρωτ. Κ1/122445, μας δίνεται η δυνατότητα νέων εγγραφών στον Α’ κύκλο μάθησης του ΣΔΕ Κρανιδίου, άρα επαναλειτουργεί το σχολείο μας και δίνει τη δυνατότητα στους ενήλικες μαθητές κατοίκους της Ερμιονίδας να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική τους εκπαίδευση για να αποκτήσουν ένα σημαντικό εφόδιο για τη ζωή τους. Και πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτή η δεύτερη ευκαιρία δε θα είναι μόνιμη. Το ΣΔΕ στο Κρανίδι θα λειτουργήσει όσο θα
καλύπτει μία πραγματική ανάγκη των πολιτών της Ερμιονίδας, όσο υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον μάθησης και παρακολούθησης. Άρα καλούμε τους ενδιαφερόμενους να επικοινωνήσουν μαζί μας και να ενταχθούν στο σχολείο μας, είναι μία μεγάλη και από τις τελευταίες ευκαιρίες να ολοκληρώουν τις Γυμνασικαές σπουδές.
Η επιτυχία της επαναλειτουργίας οφείλεται στην ενεργοποίηση της τοπικής μας κοινωνίας και σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Δήμαρχο του Δήμου Ερμιονίδας κ. Δ, Σφυρή και το Δημοτικό Συμβούλιο για τις πρωτοβουλίες τους και τις αποφάσεις τους. Τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ερμιονίδας, Δημοτικό Σύμβουλο και συνάδερφο κ. Ι. Δημαράκη για τον συντονισμό, τις ενέργειες και τις επαφές του με υπηρεσιακούς παράγοντες που έδωσαν μεγάλη ώθηση στο ζήτημα, καθώς και τους κοινωνικούς φορείς του Νομού μας και ιδιαίτερα το επιμελητήριο Αργολίδας που στήριζαν αυτή την συλλογική προσπάθεια και υποστήριζαν την εκπαιδευτική και κοινωνική δράση του σχολείου μας. Όμως το σημαντικό επιχείρημα ήταν και είναι η ανταπόκριση των ενδιαφερομένων εκπαιδευόμενων που με τον επαρκή αριθμό που παρουσιάσαμε μας δόθηκε η δυνατότητα επαναλειτουργίας του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο Κρανίδι. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα τοπικά ΜΜΕ – έντυπα και ηλεκτρονικά για την προβολή της δράσης του σχολείου.
Η νεά σχολική χρονιά ξεκίνησε, σας περιμένουμε να ενταχθείτε στην σχολική κοινότητα του ΣΔΕ Κρανιδίου και να αποκτήσετε το Απολυτήριο Γυμνασίου. Είναι μία μεγάλη δεύτερη και από τις τελευταίες ευκαιρίες για όλους εσάς που δεν έχετε ολοκληρώσει τις Γυμνασιακές σας σπουδές. Το ΣΔΕ – Παράρτημα Κρανιδίου λειτουργεί στο Γυμνάσιο Κρανιδίου σε δύο κύκλους μάθησης με απογευματινό ωράριο λειτουργίας και παρέχει ισάξιο απολυτήριο Γυμνασίου.
Ο απόφοιτος με την ολοκλήρωση των δύο κύκλων μάθησης :
-          Εξασφαλίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από την υποχρεωτική εκπαίδευση
-          Μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές του σε Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια και Τεχνικές Σχολές.
-          Να αναβαθμίσει τη θέση του στην αγορά εργασίας.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
1)      Γυμνάσιο Κρανιδίου Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2754021479
2)      Κ. Τάσο Λάμπρου Τηλέφωνο Επικοινωνίας : 6971566617
Κατά το μήνα Σεπτέμβριο θα είμαστε κάθε Τρίτη από 7 μμ – 9 μμ. και κάθε Πέμπτη από 5:30-7:30 μ.μ. στο Γυμνάσιο Κρανιδίου για εγγραφές και για ενημέρωση.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ                             ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΤΟΥ              ΣΔΕ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ
κ. Γ. Κόνδης