Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Στη Δοκό ο Καμμένος με την μοναδική κάτοικο

koutipandoras 
Στην Τελετή Αγιασμού των Υδάτων που πραγματοποιήθηκε στη Φ/Γ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ, η οποία πλέει ανοικτά της Ύδρας στο πλαίσιο Φυλακής Σκοπούντος, παρέστησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης ΠΝ παρέστησαν 
Εν συνεχεία, στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στη βραχονησίδα Δοκό τελέστηκε Tρισάγιο για τους αποθανόντες κατοίκους και Αρτοκλασία στην οποία παρέστη και η μοναδική κάτοικος του νησιού.
«Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Βίτσα, τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού είμαστε σήμερα εδώ, στη Φ/Γ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ, μαζί με τον Κυβερνήτη, τον Ύπαρχο, τους Αξιωματικούς, τους Υπαξιωματικούς και τους Ναυτοδίοπες του Πολεμικού Ναυτικού. Τελέσαμε μαζί τον Αγιασμό των Υδάτων, με τις ευλογίες του Αιδεσιμότατου Ιερέα του Πολεμικού Ναυτικού, προκειμένου να στείλουμε ένα μήνυμα, ότι ακόμα και σε καιρό ειρήνης, το Πολεμικό Ναυτικό, όπως και το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων, βρίσκεται σε μία συνεχή μάχη.

Μία μάχη, την οποία πολλές φορές δεν συνειδητοποιούμε όσοι εν καιρώ ειρήνης απολαμβάνουμε την ασφάλεια που παρέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Θέλω, λοιπόν, εκ μέρους του Πρωθυπουργού, της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας, να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία στη θάλασσα, στον αέρα, στη στεριά, 365 ημέρες το χρόνο, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, δίνουν την ψυχή τους για να είμαστε εμείς ασφαλείς. Θέλω να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος μετά την Τελετή Αγιασμού των Υδάτων.
«Εύχομαι σήμερα, ημέρα των Φώτων, η Θεία Φώτιση να φωτίσει και όλους εκείνους οι οποίοι κάποια στιγμή μπορούν να σκεφθούν να επιβουλευθούν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Αυτά απολαμβάνουν της απόλυτης προστασίας των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Εκ μέρους του ελληνικού λαού, τους ευχαριστούμε και τους ζητούμε ένα μεγάλο συγγνώμη για όλα αυτά που έχουν υποστεί και εκείνοι, ως μέλη της ελληνικής κοινωνίας, από τη μεγάλη οικονομική κρίση. Πιστεύω ότι με αυτό το μήνυμα της ημέρας, που δίνει ελπίδα, περνάμε σε μία καινούργια εποχή, σε καινούργιες μέρες, όπου θα επανέλθει το χαμόγελο, η ελπίδα, όπου θα χτίσουμε ξανά την πατρίδα μας όπως της αξίζει», σημείωσε.
Ο Πάνος Καμμένος συνέχισε λέγοντας ότι «είμαστε μπροστά από ένα νησί το οποίο κάποτε κατοικείτο από 60 οικογένειες. Τελικά, παρέμεινε ένας κάτοικος, ο οποίος απεβίωσε πριν από τρία χρόνια. Τον αντικατέστησε η μητέρα του. Θέλω, λοιπόν, πέραν του μηνύματος που έστειλα για τις Ένοπλες Δυνάμεις, να στείλω ένα μήνυμα και για όλους εκείνους οι οποίοι «φυλάττουν Θερμοπύλες», προφυλάσσοντας τα μικρονήσια μας. Η παρουσία τους, είτε σε ακριτικά νησιά είτε σε άλλα νησιά τα οποία δεν βρίσκονται στην ακριτική Ελλάδα, δίνει τη δυνατότητα αυτά τα νησιά να έχουν υφαλοκρηπίδα επειδή έχουν οικονομική ζωή».
Τέλος, ο υπουργός Άμυνας πρόσθεσε: «Αυτούς τους ανθρώπους, τους οποίους θυμόμαστε καμιά φορά το καλοκαίρι, πρέπει να τους θυμόμαστε όλο το χρόνο. Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε όλους εκείνους οι οποίοι φυλάσσουν την πατρίδα, όχι από τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά ως κάτοικοι αυτών των βραχονησίδων" πρόσθεσε και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά».