Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου στον Δήμο Ερμιονίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Τετάρτη  16 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 13:00 έγινε στο Δημαρχείο Ερμιονίδας, σύγκλιση του Συντονιστικού  Τοπικού Οργάνου, κατόπιν προσκλήσεως του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Σφυρή.
Το θέμα της σύσκεψης, ήταν η προετοιμασία για την λήψη μέτρων πρόληψης εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων και τον συντονισμό δράσης όλων των εμπλεκομένων φορέων για την αντιμετώπιση έκτακτων συμβάντων (χιονόπτωση, παγετός) ενόψει της χειμερινής περιόδου.
Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο όργανο συνεδρίασε για πρώτη φορά στο Δήμο Ερμιονίδας με αντικείμενο συζήτησης το παραπάνω θέμα.
Κατά κοινή ομολογία ήταν μια από τις πλέον εποικοδομητικές συναντήσεις των τελευταίων ετών, στην οποία διευκρινίστηκαν οι αρμοδιότητες των εμπλεκομένων φορέων, δρομολογήθηκαν ενέργειες για την καλύτερη αντιμετώπιση των εν λόγω θεμάτων
πολιτικής προστασίας ενώ τέθηκαν και δόθηκαν λύσεις σε τοπικά ζητήματα υψηλού ενδιαφέροντος ενόψει της χειμερινής περιόδου.
STO3
Στην σύσκεψη προήδρευσε η Αντιδήμαρχος Ερμιονίδας κ. Φωστίνη – Πουλή Κέλλη και συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημαράκης Γιάννης, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Σταθάς Γιώργος, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αργολίδας κ. Καραγιάννης Τάσος, ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Σαράντος Χρήστος, ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας και Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. κ. Πάλλης Γιάννης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πορτοχελίου κ. Τριγκάκης Μανώλης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Θερμησίας κ. Σαραντόπουλος Πέτρος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ηλιοκάστρου κ. Στάθης Αργύρης, ο Κοινοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης κ. Τσεγκής Γιώργος, ο Πλωτάρχης Λιμενικού Σώματος και Λιμενάρχης Πορτοχελίου κ. Κωστόπουλος Γιάννης, ο Υπαστυνόμος Β’ και Υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου κ. Βιλιώτης Παναγιώτης, ο Ανθυποπυραγός κ. Γκεβέζος Γιώργος, ο Πυρονόμος κ. Ρόζος Δημήτρης, ο Ανθυποπλοίαρχος κ. Παππάς Δημήτριος, ο Δασοφύλακας κ. Παπαντωνίου Αντώνιος, η υπάλληλος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Τσολιαρίδου Ιωάννα και ο υπάλληλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ερμιονίδας κ. Πασιαλής Βασίλης.
STO5