Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Το ΤΑΙΠΕΔ ξεκίνησε διαγωνισμό για πώληση παραθαλάσσιας έκτασης στο Πορτοχέλι

Το ΤΑΙΠΕΔ ξεκίνησε στις 23 Δεκεμβρίου το διεθνή διαγωνισμό για την πώληση στη θέση «Βερβερόντα» στο Πόρτο Χέλι. Οι προσφορές θα γίνονται δεκτές μέχρι την 1η Απριλίου του 2016.
Η προς πώληση περιοχή απέχει περίπου 500 μέτρα από το κέντρο του χωριού και 300 μέτρα βόρεια από την ακτή της λιμνοθάλασσας Βερβερόντα και του όρμου του Πορτοχελίου.
Όπως διαφημίζει προς τους υποψήφιους αγοραστές το ΤΑΙΠΕΔ μέσα από την ιστοσελίδα του:
Το ακίνητο έχει συνολική έκταση 627.417 τ.μ. Το σχήμα του είναι μορφής επιμήκους πολυγώνου με μεγάλη πρόσοψη προς την παραλία. Τα νότια όρια του ακινήτου εκτείνονται σχεδόν σε όλο το πλάτος της λιμνοθάλασσας Βερβερόντας και του όρμου του Πορτοχελίου σε μήκος περί τα 2.600 μ. και συνορεύουν με τα όρια του οικισμού του Πορτοχελίου.
Το μεγαλύτερο τμήμα του ακινήτου καταλαμβάνεται από χέρσες εκτάσεις με θαμνώδη ή καθόλου βλάστηση. Το τμήμα του ακινήτου προς τα νότια όριά του είναι επίπεδο, ενώ προς τα βόρεια όρια εκτείνεται στις πλαγιές των λόφων βόρεια του Πορτοχελίου με απεριόριστη και πανοραμική θέα προς τη θάλασσα, τη λιμνοθάλασσα της Βερβερόντα και το λιμένα του ομώνυμου οικισμού.
Προτεινόμενη Αξιοποίηση
Η αξιοποίηση του ακινήτου προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Ν. 3986/2011 με την εκπόνηση μελέτης ΕΣΧΑΔΑ και ανάπτυξη του ακινήτου με την «Μικτή Χρήση» σε δύο Ζώνες Υποδοχής. Η μεν πρώτη Ζώνη προτείνεται να υποδεχθεί χρήσεις Τουρισμού και Αναψυχής και, συγκεκριμένα, σύνθετα τουριστικά καταλύματα και γήπεδο γκολφ 9 οπών, η δε δεύτερη Ζώνη προτείνεται να αξιοποιηθεί για τη δημιουργία αεροδρομίου τύπου Β.

Αν θέλετε να «χτυπήσετε» το ακίνητο, περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Γ. Νικολόπουλος