Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας» ΘΕΜΑ: ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑ ΣΤΟ Δ.Σ. Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΠΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ



ΠΡΟΣ:
ΠΡΟΕΔΡΟ Δ.Σ
κ. Άρη Δημαράκη
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Γραφείο Δημάρχου
κ. Δ. Σφυρή


ΘΕΜΑ: ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑ ΣΤΟ Δ.Σ. Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΠΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015, ενημέρωσα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για τη Συνεδρίαση του Δ.Σ., μετά τα τελευταία δημοσιεύματα του ημερήσιου τύπου για την επικείμενη πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ του κτήματος της ΔΕΠΟΣ στο Πορτοχέλι.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και ο Δήμος άμεσα πρέπει να προχωρήσει στην επικυροποίηση παλαιών αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου τόσο από το Δήμο Κρανιδίου όσο και από το Δήμο Ερμιονίδας σχετικά με την παραχώρηση έκτασης για κοινόχρηστους και δημοτικούς σκοπούς καθώς και τις προτάσεις – αποφάσεις μας για την
ανάπτυξη και αξιοποίηση του κτήματος της ΔΕΠΟΣ προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και ιδιαίτερα για τη Δημοτική Κοινότητα Πορτοχελίου.

Το κορυφαίο συλλογικό όργανο του Δήμου χρειάζεται να συγκληθεί και να συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα, να αξιολογήσει τα δεδομένα που έχουν προκύψει καθώς και να διεκδικήσει τα νομικά συμφέροντα του Δήμου και ευρύτερα των δημοτών.

Τα κορυφαία θέματα του Δήμου χρειάζεται να απασχολούν το Δημοτικό Συμβούλιο και δέχομαι τη δέσμευση του Αντιδημάρχου κ. Ι. Δημαράκη ότι το θέμα θα αντιμετωπιστεί διεξοδικά και γι’ αυτό δεν συζητήθηκε ως έκτακτο στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.

Απαιτείται να προβούμε σε άμεσες ενέργειες για να εξασφαλίσουμε τα συμφέροντα του Δήμου μας.


Για τη Δημοτική Παράταξη
«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»
Ο επικεφαλής
Τάσος Γ. Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας