Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΛΑΜΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 20ης ΣΕΠΕΤΕΜΒΡΙΟΥ



Μια εβδομάδα μετά τις εκλογές θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο όλους εκείνους τους φίλους που στήριξαν, ψήφισαν το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Παράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ) και κερδίσαμε την τρίτη έδρα του Νομού Αργολίδας όσο και φίλους από άλλους πολιτικούς χώρους που κατανόησαν την αναγκαιότητα της δικιάς μου συμμετοχής – ενεργοποίησης .
Δώσαμε μια δύσκολη εκλογική μάχη, επανήλθε η νομιμότητα, κέρδισαν οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου, και μας δίνεται η δυνατότητα να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο για την Αργολίδα, για την Ερμιονίδα.
Πάντως το ζητούμενο για όλους τους πολίτες είναι η επανεκκίνηση της ελληνική οικονομίας , με την παράλληλη  δημιουργία ενός ισχυρού δείκτη κοινωνικής προστασίας και κοινωνικής συνοχής.
Επίσης τα πολιτικά κόμματα, αλλά και οι πολιτικοί αναλυτές και επιστήμονες απαιτείται να μελετήσουν σε βάθος τα αποτελέσματα των επιλογών γιατί το κρίσιμο σημείο είναι  η ενεργοποίηση της συμμετοχής στο πολιτικό γίγνεσθαι και με σημαντικές  μεταρρυθμίσεις να πετύχουμε τόσο στην μείωση της αποχής στην εκλογική διαδικασία όσο και την ενεργό συμμετοχή του πολίτη σε δράσεις άμεσης δημοκρατίας.
Βρισκόμαστε σε μια νέα κοινοβουλευτική περίοδο και όλοι θα κριθούν και ευρύτερα  θα κριθούμε για την αποτελεσματικότητα των στόχων  (οικονομική σταθερότητα – προοπτική οικονομικής ανάπτυξης – υλοποίηση μεταρρυθμίσεων , προσαρμογή στο ευρωπαϊκό κεκτημένο-σύγχρονο κοινωνικό κράτος) ανάλογα με τον θεσμικό ρόλο που έχουν και  έχει ο καθένας μας.

Σας ευχαριστώ και συνεχίζουμε όλοι μαζί αυτήν την εκλογική προσπάθεια.

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ