Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Διήμερο Φεστιβάλ Τέχνης στο Ναύπλιο

Το Φουγάρο και η Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου διοργανώνουν Διήμερο φεστιβάλ τέχνης 6 και 7 Ιουνίου στην Πλ. Εθνοσυνέλευσης Πρόνοιας Ναυπλίου.
Το Φουγάρο και η Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου σας προσκαλεί σε γλυπτική εν δράσει σε δημόσιο χώρο με τον Θεόδωρο Παπαγιάννη και τον Francesco Moretti.
Το Σάββατο από τις 10 πμ μέχρι τις 2 μμ και την Κυριακή την ίδια ώρα περιμένουμε μικρούς και μεγάλους για να φτιάξουμε το «Λουλούδι», ένα γλυπτό μεγάλων διαστάσεων με κουτάκια αναψυκτικών από αλουμίνιο και πλαστικά μπουκάλια.
Το Σάββατο το απόγευμα στις 7, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου συμμετέχει στo Φεστιβάλ οργανώνοντας εικαστική και μουσική δράση με τίτλο «αγαπάμε τα ζώα, αγαπάμε το περιβάλλον».
Οι μαθητές του 3ου δημοτικού Ναυπλίου ανοίγουν τις πόρτες του
σχολείου και βγαίνουν στην Πλατεία Εθνοσυνέλευσης.
Μιλάνε για την ιστορία της και την αξία της στη σημερινή πραγματικότητα, ενημερώνουν τους φιλόζωους και τους ανθρώπους της γειτονιάς για τις υποχρεώσεις τους, στολίζουν τα δέντρα με κατασκευές, τοποθετούν πινακίδες με μηνύματα για την καθαριότητά της, παίζουν μουσική, τραγουδάνε φυτεύουν λουλούδια. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και θα χαιρετήσουν ο Δήμαρχος Ναυπλιέων και εκπρόσωπος της Φιλοζωικής εταιρίας.
Στηρίζοντας τη δράση των μικρών μαθητών, οι τριτοετείς φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών συμμετέχουν στο φεστιβάλ, παρουσιάζοντας το Σάββατο το απόγευμα ένα ευφάνταστο και πολύχρωμο δρώμενο βασισμένο στο έργο Λεόντιος και Λένα του Georg Buchner, σε σκηνοθεσία της Θέμιδος Χριστοδούλου και σκηνογραφία - ενδυματολογία της Αλίκης Μεντζέλου. Παίζουν: Μαρίνος Σωκράτους, Δημήτρης Οικονομίδης, Ζωή Σεγκάι, Μάγια Αχιλλέως, Θέμης Νικολάου.
Την Κυριακή το πρωί, οι φοιτήτριες του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου εμψυχώνουν εργαστήριο κατασκευής κούκλας. Σας περιμένουμε να φτιάξουμε κούκλες από ανακυκλώσιμα υλικά, να δημιουργήσουμε και να διασκεδάσουμε.
2 μέρες γεμάτες Τέχνη στην Πλατεία Εθνοσυνέλευσης στην Πρόνοια!
Πληροφορίες: 27520.47370, 6940 295418 & info@fougaro-workshops.gr