Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Μεταφορά θεάτρου.

Πήρα το μικρό θέατρο της Επιδαύρου και το μετέφερα στη θέση που βλέπετε στη φωτογραφία. Έχει χωρητικότητα 2000 θέσεων και η έκταση που καταλαμβάνει είναι περίπου 50Χ35 μέτρα. Η θέση στην Ερμιόνη που το έβαλα έχει έκταση 70Χ 40, άρα χώρεσε άνετα! 
Κλείστε τα μάτια τώρα και πέστε ότι είσαστε βράδυ στην κερκίδα. Η θέα ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ! Θέλετε με πανσέληνο, θέλετε μόνο αστέρια, θέλετε ημισέληνο;
Το Δημοτικό μας σχολείο το έκανα Αρχαιολογικό Μουσείο Ερμιόνης. Στο χώρο μεταξύ θεάτρου και σχολείου έστρωσα όλα τα θαυμάσια ψηφιδωτά που έχουν βρεθεί στην Ερμιόνη. Δίπλα φροντισμένα τα ερείπια της Βασιλικής. Ένα πολιτιστικό σύνολο - τομή για την Ερμιόνη.

Εδώ λοιπόν μπορούν να ανεβαίνουν όλη τη θερινή περίοδο θεατρικά έργα ντόπια και ξένα κάθε είδους, όπως και κάθε είδους θεάματα και εκδηλώσεις. Μιλάμε βέβαια για επίπεδο και επαγγελματισμό, ένα φεστιβάλ μεγάλης διάρκειας. Η επαρχία μας είναι αρκετά στην άκρη και ο ντόπιος πληθυσμός, οι τουρίστες των ξενοδοχείων κ.λ.π., οι των εξοχικών θα το αγκαλιάσουν. Και να μη ξεχνάμε ότι αν γεμίσουν τα εξοχικά και τα ξενοδοχεία Ερμιονίδας, μαζί και με τους ντόπιους ο πληθυσμός φτάνει τις 40000!

Χώρος στάθμευσης στ' Αλώνια. Ο κόσμος περπατάει λίγο, όχι περισσότερο από ό,τι στην Επίδαυρο. Μετά μπορεί να κάτσει για φαΐ και ποτό στα κέντρα της Ερμιόνης.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος