Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.



Δελτίο τύπου
Αθήνα, 9 Ιανουαρίου 2015
                                                                                                                                                                         Αριθμ. Πρωτ.: 23
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΠΕΡΓΙΑ - ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ


Για μια ακόμη φορά, με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης, στο «πάρα πέντε» μιας νέας εκλογικής διαδικασίας δημιουργούνται ανυπέρβλητα εμπόδια στην ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας επιβεβαιώνοντας την λαϊκή ρήση… «τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα!!!».
Αιτία ο συνεχιζόμενος εμπαιγμός των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχουν την κύρια ευθύνη και βάρος της διεκπεραίωσης της εκλογικής διαδικασίας, στους οποίους δεν έχει καταβληθεί ακόμη η εκλογική αποζημίωση-φιλοδώρημα για τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014 αλλά και σε κάποιους Δήμους για τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2012.
Ακόμη και στην συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής  της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με τον υπηρεσιακό Υπουργό Εσωτερικών κ. Μιχάλη Θεοχαρίδη πέρα από… «ηθική συμπαράσταση», καμία δέσμευση δεν υπήρξε.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην συνεδρίασή της, την ΠΕΜΠΤΗ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015, αποφάσισε την Απεργία-Αποχή των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από κάθε εργασία που αφορά στην εκλογική διαδικασία διεκδικώντας την άμεση καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης των προγενέστερων εκλογικών διαδικασιών. Η μη επίλυση του ζητήματος συνεπάγεται αυτομάτως πως δεν θα είναι δυνατή η καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης και για τις εκλογές που έρχονται, ενώ οι εργαζόμενοι παρά τις επίμονες προσπάθειες της τρόικα δεν έχουν αποδεχθεί να εργάζονται «τζάμπα»!!!
Αναμένουμε δε και το αποτέλεσμα της δέσμευσης του Υπουργού Εσωτερικών κ. Μιχάλη Θεοχαρίδη για αύξηση της εκλογικής αποζημίωσης για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, κλείνοντας την τεράστια «ψαλίδα» σε σχέση με τους άλλους εργαζόμενους που απασχολούνται στις εκλογές!!!
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν φέρουν καμιά ευθύνη για τα προβλήματα που θα παρουσιαστούν ιδιαίτερα όταν εγκαίρως (7 Νοεμβρίου 2014) ενημερώσαμε τους αρμόδιους Υπουργούς για την επίλυση των προβλημάτων για τα οποία αδιαφόρησαν!!!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
        Ο Πρόεδρος                                                                       Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος                                                  Γιάννης Τσούνης