Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Ανεπιθύμητοι στο Μαραθώνιο οι παραολυμπιονίκες

Ανεπιθύμητοι στο Μαραθώνιο οι παραολυμπιονίκες

Ο παραολυμπιονίκης Αλέξανδρος Ταξιλδάρης γράφει εκ μέρους των συναθλητών του ΑΜΕΑ, καταγγέλλοντας ότι για μια ακόμη χρονιά αποκλείονται από τη μεγαλύτερη γιορτή του μαζικού αθλητισμού.
Ο παραολυμπιονίκης της κολύμβησης Αλέξανδρος Ταξιλδάρης δεν είναι μόνο ένας σπουδαίος αθλητής που έχει τιμήσει την Ελλάδα σε διεθνείς διοργανώσεις, φτάνοντας ως το αργυρό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς (Η συγκλονιστική πορεία του καταγράφεται στο βραβευμένο διεθνώς ντοκιμαντέρ «Ανάδυση – Resurface»).
Είναι προπάντων ένας ενεργός πολίτης, ο οποίος μέσα από το σύλλογο ΠΕΡΠΑΤΩ που έχει συστήσει, αγωνίζεται για τα δικαιώματα και για την καλυτέρευση των συνθηκών ζωής κάθε ΑµεΑ στη χώρα μας. Ένα πεδίο στο οποίο έχει πρωταγωνιστήσει με συναθλητές του, όπως ο σκιέρ και δισκοβόλος Μάκης Καλαράς, είναι οι αγώνες δρόμου στους οποίους συμμετέχουν ισότιμα, κατά τη διεθνή πρακτική, με το χειρήλατο αμαξίδιό τους.
Με μια εξαίρεση: Το σημαντικότερο αγώνα δρόμου, τον αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Πέρυσι, μετά από  δημοσίευμα του Andro.gr, προκλήθηκε σάλος και κάποιους μήνες αργότερα το θέμα έφτασε μέχρι τη Βουλή. Όμως, η απάντηση του ΣΕΓΑΣ ήταν ξανά αρνητική.
Δείτε την ανάρτηση του παραολυμπιονίκη Μάκη Καλαρά στο Facebook

Κική Βεντουρή Σέρφα