Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Επιστροφή στα σχολεία στη Γάζα. Πώς είναι το μάθημα στα χαλάσματα

Πρόταση του Γιάννη Λακούτση
Πηγή:news247 
Με καθυστέρηση δύο εβδομάδων ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στη Λωρίδα της Γάζας και σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας της Παλαιστίνης 700.000 παιδιά πήγαν ξανά στο σχολείο έπειτα από τις παρατεταμένες θερινές διακοπές που σημάδεψε ο αιματηρός πολεμος.
"Είκοσι τέσσερα σχολεία υπέστησαν μεγάλες καταστροφές και 125 σχολεία μικρότερες καταστροφές από τις ισραηλινές βόμβες", ανέφερε το υπουργείο σε μια ανακοίνωσή του.
"Καταβάλλουμε επίσης τις μέγιστες δυνατές προσπάθειες για να επιλύσουμε το πρόβλημα των εκτοπισμένων ανθρώπων που έχουν καταφύγει στα σχολεία".
Schools reopen in war torn Gaza and Damascus  
Κατά τη διάρκεια της επίθεσης χιλιάδες Παλαιστίνιοι αναζήτησαν καταφύγιο στα σχολεία, τα οποία διαχειρίζεται η υπηρεσία αρωγής στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, η UNRWA.
Σε μια δική της ανακοίνωση, η UNRWA ανέφερε ότι όλα τα σχολεία
της στη Γάζα άνοιξαν τις πόρτες τους για να υποδεχθούν μαθητές, εκτός από αυτά στην πόλη Μπέιτ Χανούν, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου 10 σχολικά κτίρια συνεχίζουν να λειτουργούν ως καταφύγια για τους εκτοπισμένους πολίτες.
"Οι προσπάθειες να πειστούν οι εκτοπισμένοι κάτοικοι να μετακινηθούν σε τρία σχολεία και να αδειάσουν τα υπόλοιπα επτά απέτυχαν", ανέφερε ο εκπρόσωπος της UNRWA Αντνάν Αμπού Χάσνα.
"Αποφασίστηκε έτσι να μην αρχίσει η σχολική χρονιά στην πόλη", πρόσθεσε ο ίδιος.
Η νέα σχολική χρονιά στη Δυτική Όχθη άρχισε πριν από δύο εβδομάδες.
 


Διαβάστε τη συγκλονιστική συνέντευξη μιας ρεπόρτερ που βρέθηκε στη Γάζα, στο NEWS 247

Πηγή: ΑΜΠΕ, Euronews