Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Martha Graham Dance Company στο Ναύπλιο

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Όμιλος Αργολίδας για την UNESCO σε συνεργασία με τον ΔΟΠΠΑΤ και την εταιρία CONCORD, με αφορμή την περιοδεία στην Ελλάδα της διεθνούς φήμης χορευτικής ομάδας Martha Graham Dance Company, διοργανώνουν παράσταση το Σάββατο 5 Ιουλίου στις 9μμ. στο Φάρο –Παραλία στο Ναύπλιο.
Παράλληλα την Πέμπτη 3 Ιουλίου, 7μμ έως 9μμ στο «Φουγάρο» στο Ναύπλιο, οι κορυφαίοι του χορευτικού συγκροτήματος Martha Graham Dance Company θα προσφέρουν Master Class, μάθημα χορού με ελεύθερη συμμετοχή .

Η παλαιότερη ομάδα χορού της Αμερικής, η Martha Graham Dance Company, δημιούργημα της κορυφαίας χορεύτριας, χορογράφου και δασκάλας χορού Martha Graham, που λάτρεψε την Ελλάδα και άντλησε μεγάλο μέρος της έμπνευσής της από την ανεξάντλητη πηγή της ελληνικής μυθολογίας, αρχίζει τη φετινή περιοδεία της στην Ελλάδα από την πόλη του Ναυπλίου, θα συνεχίσει στη Θεσσαλονίκη (7 & 8/7), στην Ιθάκη (10/7) και θα ολοκληρώσει τις παραστάσεις της στο Ηρώδειο (12/7) στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Το θέμα της φετινής καλλιτεχνικής σεζόν της Martha Graham Dance Company, «Μύθος & Μεταμόρφωση» δηλώνει τη μακρόχρονη και δυναμική σχέση της «Χορεύτριας του Αιώνα», όπως την αποκάλεσε το περιοδικό Time, της «Γυναίκας-Σύμβολο» με την Ελλάδα, αλλά και τη συνέχιση αυτής της σχέσης από τους διαδόχους της.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη χορογραφία Errand (1947 & 2013) που βασίζεται στο μύθο του Θησέα, τη χορογραφία Echo (2014) του χορογράφου Αντώνη Φωνιαδάκη (ειδική παραγγελία για τη Martha Graham Dance Company), και το έργο Panorama (1935), μια χορογραφία σήμα κατατεθέν της ομάδας, στην οποία θα συμμετάσχουν και σπουδαστές της ελληνικής Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης.

Ένα κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός από τη Martha Graham Dance Company, που συντηρεί τον μύθο και συνεχίζει το έργο της μεγάλης δημιουργού, προβάλλοντας το μεγαλείο του ελληνικού πολιτισμού ανά τον κόσμο.
 


Για προπώληση εισιτηρίων και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία 
παρακαλούμε τηλεφωνείτε στα γραφεία του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ  2752026461 , 2752027153
 
Έλλη Βασιλάκη