Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Δεν προχωράμε έτσι ….

Πρώτα να πω ότι συμφωνώ, απόλυτα, ότι ο Δήμος πρέπει να μας λέει πόσα εισπράττει από κάθε πηγή.
Να παρατηρήσω όμως ότι οι  πηγές εσόδων που αναφέρει ο Βασίλης Γκάτσος στο συγκεκριμένο σχόλιο, δηλαδή
  • Αιολικό Πάρκο
  • Ιχθυοκαλλιέργειες
  • Φωτοβολταϊκά
είναι όλες στα Δίδυμα!
Απουσιάζουν βέβαια κάποιες, όπως το Λατομείο Αδρανών, που κοντεύει να εξαφανίσει το Μεγαλοβούνι, και για το οποίο δεν μιλά κανένας, τα άλλα Λατομεία και οι  Κεραίες για τις οποίες κανείς δεν τολμάει, όχι να βάλλει τάξη αλλά ούτε να μιλήσει.
Που και αυτά πληρώνουν ή πρέπει να πληρώνουν.
Και βέβαια υπάρχουν και άλλες πηγές από άλλες Κοινότητες.
Υπάρχει όμως και το αντίστροφο ζήτημα.
Τα Δίδυμα, τα κάθε Δίδυμα, δεν πρέπει να γνωρίζουν πόσα από αυτά τα χρήματα επιστρέφουν σε αυτά, με τον οποιονδήποτε τρόπο;
Γιατί δεν μπορεί ο Δήμος Ερμιονίδας να εισπράττει από το Αιολικό Πάρκο, σύμφωνα με τα όσα γνωρίζω, ποσό που πλησιάζει τις 200.000 ευρώ, κατ” άλλους 100.000 ευρώ, τον χρόνο,  και από την άλλη να μας λέει ότι δεν έχει 200 ευρώ να επισκευάσει την βλάβη του δικτύου ύδρευσης στην Πελεή!
Ούτε να έχει μια βλάβη, αυτήν μπροστά στην Κοινότητα, και να έχει καταντήσει σαν το γιοφύρι της Αρτας!
Και δεν μπορεί ο Δήμος, σε αυτή την θητεία, όταν έχει εισπράξει  από αυτές τις δραστηριότητες κοντά ένα εκατομμύριο ευρώ από τα Δίδυμα να μας λέει ότι δεν έχει να διαθέσει 2.000-3.000 ευρώ να επισκευάσει αυτές τις βλάβες!
Δεν πάει!
Ούτε πάει ο Δήμος, όταν σέρνει πίσω του τέτοια πολιτικά κουσούρια, να προσπαθεί να παρουσιάσει ως επίτευγμα το έργο σχετικά με το δίκτυο ύδρευσης της πόλης του Κρανιδίου ΤΟΥ!
Δεν πάει!
Είναι το … πνεύμα του Καλλικράτη που επιτρέπει στον κάθε Δήμαρχο να  ισοπεδώνει, να μηδενίζει,  να εξαφανίζει, τις Κοινότητες!
Όσες του το επιτρέπουν βέβαια.
λένε ΟΛΟΙ οι υποψήφιοι, και ας βγάλει συμπέρασμα.
Και να μην ξεχνάμε: Μετά την απομάκρυνση …