Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Στην εκδήλωση του Ι.Λ.Μ.Ε. για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Ερμιόνη


Παρακολουθήσαμε άλλη μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση που διοργάνωσε το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης.
Με την ομιλία του ο Γιάννης Σπετσιώτης πέτυχε να προσεγγίσει, μια πτυχή της Ελληνικής επανάστασης στην Ερμιονίδα μέσα από ένα ειδικό θέμα, την ενωτική δύναμη που έχουν τα σύμβολα και οι τόποι στην απόφαση των αγωνιστών για την απελευθέρωση.
Παρουσίασε την ηγετική μορφή του Κρανιδιώτη  παπα - Αρσένη Κρέστα  ο οποίος  συγκέντρωσε δυναμικά τους άνδρες αγωνιστές της Ερμιονίδας  για να συμμετάσχουν  στον αγώνα των Ελλήνων.
Παράλληλα έδωσε λαογραφικές πληροφορίες σχετικές με τη συγκεκριμένη τοποθεσία «Γκούρι  Βιτόρεσε»  απ΄ όπου ξεκίνησαν ο πάπα Αρσένης και οι πρώτοι αποφασισμένοι συμπολίτες μας  τον αγώνα.
Έτσι έδωσε και την άλλη πλευρά της ιστορίας μας, τις λαϊκές μας  παραδόσεις και την ερμηνεία τους.
Μέσα στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ερμιόνης είχαμε την ευκαιρία να νιώσουμε το νόημα της επετείου  και  ότι τους πολίτες της Ερμιονίδας μάς ενώνουν  η ιστορία, τα βιώματα και  οι κοινές μας παραδόσεις .
Σε αυτό συνέβαλε επίσης,  η παρουσία της χορωδίας του Γυμνασίου Ερμιόνης  με τη ζωντάνια των μαθητών και την άξια καθοδήγηση του εκπαιδευτικού  -  μουσικού κ. Θάνου Θεοδωρόπουλου.
Η αίθουσα ανακαινισμένη αντάξια της   ιστορικής αξίας  του κτιρίου (Σχολείο Συγγρού),  συνέτεινε στα αισθήματα σεβασμού και υπερηφάνειας  για τον τόπο μας.
Συγχαρητήρια σε όλους!

Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης