Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Health Voucher (ΕΠΕΙΓΟΝ)*

«Εισιτήριο ελεύθερης πρόσβασης» στην υγεία

για 230.000 ανασφάλιστους



«Εισιτήριο ελεύθερης πρόσβασης» σε πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας για όσους έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα εξήγειλαν οι αρμόδιοι υπουργοί.

Οι δικαιούχοι, πρώην ασφαλισμένοι κλάδων υγείας που έχουν υπαχθεί στον ΕΟΠΥΥ, θα πρέπει να έχουν ατομικό εισόδημα έως 12.000 ευρώ ή οικογενειακό 25.000 ευρώ.
Το πρόγραμμα καλύπτει 230.000 ανασφάλιστους πολίτες για τα έτη 2013-2014 και είναι συνολικού προϋπολογισμού 46 εκατ. ευρώ, τα οποία προέρχονται από το ΕΣΠΑ.

Την ικανοποίησή τους για την παρουσίαση του «Εισιτηρίου Ελεύθερης Πρόσβασης» σε Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Health Voucher), εξέφρασαν με δηλώσεις τους οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης, Υγείας, Άδωνης Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας, ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου, κατά την επίσκεψή τους στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) Μοσχάτου-Ταύρου.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ο απώτερος σκοπός της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας είναι «καλύτερη υγεία για όλους».
Στο πλαίσιο αυτό, το «Πρόγραμμα Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης» (Health Voucher) σχεδιάσθηκε και υλοποιείται από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ με στόχο την ελεύθερη πρόσβαση σε υπηρεσίες που συνδέονται με την πρόληψη της νόσου, την έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας και την προστασία της υγείας.

Με το «Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης» το υπουργείο Υγείας μεριμνά ώστε πολίτες, οι οποίοι απώλεσαν την ασφαλιστική τους ικανότητα (άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένοι), να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας (επισκέψεις σε γιατρό και εργαστηριακούς ελέγχους) καθώς και προγεννητικό έλεγχο.

ertopen

πληροφορίες - αιτήσεις:

www.healthvoucher.gr
ή στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών

 * π ρ ο σ ο χ ή: 

 μέχρι εξάντλησης του διαθέσιμου προϋπολογισμού ανά Περιφέρεια
  

Έλλη Βασιλάκη