Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Από Ιχνηλάτες

ΣΚΟΥΡΤΗΣ: Υπάρχει «φρουτερία» στην περιοχή της Κηφισιάς στην Αθήνα,  που πουλούσε τα ρόδια μας μέχρι και επτά ευρώ το κιλό! Αυτό έγινε τις ημέρες των περασμένων Χριστουγέννων! Νομίζω πως αυτό το γεγονός, «τα λέει όλα».

Ο αυθεντικός λόγος του Γιώργου για τις παραγωγικές δυνατότητες του τόπου μας για τα ρόδια και όχι μόνον.
Αλλά: ΝΕΡΟ και πάλι ΝΕΡΟ και πάλι ΝΕΡΟ.
Αντί να είναι πρώτη προτεραιότητα του Δήμου μας και των τέως δήμων μας, οι αφαλατώσεις, ο Ανάβαλος τα φράγματα Τζερτζελιάς και Ρορού, αντί να είναι πρώτη προτεραιότητα η ανασυγκρότηση της αγροτικής μας παραγωγής, κατάντησε προτεραιότητα η σπατάλη Δημόσιου και Κοινοτικού χρήματος για την παράκαμψη των Διδύμων, η δημιουργία του αίσχους της χωματερής του Σταυρού, η μελέτη των σηράγγων Διδύμου όρους, η μελέτη μεταφοράς νερού με πλοία, τα μεγαλεπίβολα σχέδια του  αποχετευτικού τέως δήμου Κρανιδίου.
Και αν καμιά φορά βγαίνει στα φόρα κανένα έγγραφο που λέει ναι στα φράγματα ή ναι στον Ανάβαλο ή ναι στην αφαλάτωση είναι απλά ένα έγγραφο. Δεν είναι ΝΑΙ που το στηρίζουν όλες οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας με όλα τα μέσα που διαθέτουν, με επιμονή και υπομονή. Είναι έγγραφα που απλά δείχνουν ότι δεν είπαμε όχι στο νερό.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος