Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Πρωτιά του Γυμνασίου Οιχαλίας σε Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

Το 1ο βραβείο στο 5ο Νεανικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Λάρισας Artfools (Ελληνικό-Διεθνές)κέρδισε η ταινία «ΚΛΕΙΩ» του Γυμνασίου Οιχαλίας

Η ταινία απέσπασε θετικότατα σχόλια τόσο από την Κριτική Επιτροπή όσο και από τους παρευρισκομένους στο κατάμεστο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο της Λάρισας.


Όπως αναφέρουν τα παιδιά της παραγωγής, ο καθηγητής τους κ. Φωτόπουλος τους έδωσε το έναυσμα. Στη συνέχεια όλα πήραν το δρόμο τους…
Η Άννα-Μαρία Σακελλαρίου έγραψε το σενάριο και έδωσε τον τίτλο της ταινίας «Κλειώ». Η παρέα συγκεντρώθηκε και όλοι ενθουσιάστηκαν με την ενδεχόμενο συμμετοχής στη δημιουργία αυτής της ταινίας. Βρέθηκαν λοιπόν δύο ερασιτεχνικές κάμερες, ένα μπούμαν και άρχισαν τα γυρίσματα.
Η σκηνοθετική επιμέλεια του κ. Φωτόπουλου και η καθοδήγησή του, αλλά και το μεράκι των μαθητών έβγαλαν τελικά, ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.
Οι καθηγητές και οι μαθητές που συμμετείχαν σε αυτό το εγχείρημα είναι αξιέπαινοι, καθώς-με πενιχρά μέσα- κατάφεραν να γυρίσουν ταινία και να αναδείξουν θέματα όπως η μετανάστευση, η φιλία, η τρίτη ηλικία.

Η υπόθεση της Ταινίας


Η ταινία πραγματεύεται τη ζωή μιας μαθήτριας, της Κλειώς, που ζει με τη γιαγιά της, καθώς οι γονείς της είναι μετανάστες στη Γερμανία. Αν και πρόκειται για ταινία μικρής διάρκειας, ζεις έντονα τις συναισθηματικές διακυμάνσεις που βιώνει η Κλειώ στο σχολικό περιβάλλον, αλλά και στην καθημερινότητά της, το δυνατό συναίσθημα της φιλίας, την μοναξιά και εγκατάλειψη, την αγάπη. Η καταπληκτική φυσιογνωμία της γιαγιάς Βαγγελιώς, ξεδιπλώνει συναισθήματα, ενώ περνάει και το μήνυμα της στοργής προς την τρίτη ηλικία.
Επόμενος στόχος για τους μαθητές και την ταινία είναι ο πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός ταινιών μικρού μήκους "Ένας πλανήτης…. μια ευκαιρία" που συνδιοργανώνουν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και η ΕΡΤ είναι ο επόμενος στόχος της ταινίας. Επιπλέον, με αγγλικούς και γερμανικούς υπότιτλους, θα συμμετέχει σε διεθνή φεστιβάλ σε χώρες του εξωτερικού.