Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

«Η ταυτότητα του ελληνικού χορού στον 21o αιώνα: Μύθος ή πραγματικότητα;» στο Κ.Ε.Σ του Πανεπιστημίου Harvard στο Ναύπλιον

 Την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 7.00μ.μ. στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard στο Ναύπλιον (Αίθουσα διαλέξεων «Οικογενείας Νίκου Μαζαράκη»), θα δώσει διάλεξη η Κάτια Σαβράμη, Χορολόγος, Επίκουρη Καθηγήτρια Ιστορίας και Θεωρίας του Χορού, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πατρών.
Θέμα της ομιλίας, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του “Events Series 2013” του Κέντρου μας, θα είναι: «Η ταυτότητα του ελληνικού χορού στον 21o αιώνα: Μύθος ή πραγματικότητα;».
Συνομιλητής της κυρίας Σαβράμη θα είναι ο Χάρης Μανταφούνης, Χορογράφος, Δάσκαλος Χορού.
Η σειρά εκδηλώσεων Events Series 2013 συνδιοργανώνεται με τους Δήμους Ναυπλιέων, Άργους-Μυκηνών, Ερμιονίδας και Επιδαύρου.
Η Κάτια Σαβράμη σπούδασε χορό στην «Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού: Ραλλού Μάνου». Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού (Master of Arts) και διδακτορικού τίτλου (Ph.D.) από το City University του Λονδίνου (Laban Centre), όπου ειδικεύτηκε στις χορολογικές σπουδές, στη χορογραφία και στην παιδαγωγική του χορού. Δίδαξε χορολογία στην επαγγελματική σχολή της Ραλλούς Μάνου, στη Λυρική Σκηνή και στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. Σήμερα είναι Επίκουρος καθηγήτρια, στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών. Συγγραφέας και κριτικός αναγνώστης στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, έχει δημοσιεύσει βιβλία για τον χορό στην Ελλάδα. Άρθρα της έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά. Έχει τιμηθεί με διακρίσεις και επαίνους στη χορογραφία. Είναι μέλος και tutor του Imperial Society of Teachers of Dancing του Λονδίνου. Επίσης είναι ενεργό μέλος της Διεθνούς Συντακτικής Επιτροπής του ερευνητικού περιοδικού για το χορό: Research in Dance Education, UK, συντάκτρια του διεθνούς περιοδικού για τον χορό www.chorosjournal.com και αντιπρόεδρος στο Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου. Μετείχε ως ειδική γραμματέας στο Διοικητικό Συμβούλιο Υποτρόφων του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης έως τον Ιούνιο του 2009, ενώ είναι μέλος της επιτροπής αξιολόγησης του Ιδρύματος για την χορήγηση υποτροφιών για τον χορό
Πηγή:argolikeseidiseis