Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Συνάντηση του γαλλικού λογοτεχνικού περιοδικού "L’Atelier du Roman" στο Ναύπλιο


Ενημέρωση απο την  Έλλη Βασιλάκη 
ΕΤΑΙΡΙΑ ΦΙΛΩΝ του ATELIER DU ROMAN
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

XΙVη ΔΙΕΘΝΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
του ATELIER DU ROMAN

6 & 7 Οκτωβρίου 2012 στο Ναύπλιο

Ο Πόλεμος του Χρόνου και της επικαιρότητας

Για δεκατητέταρτη φορά η Εταιρία Φίλων του Atelier du roman και το γαλλόφωνο λογοτεχνικό περιοδικό LAtelier du roman –που ίδρυσε και διευθύνει από το 1993 ο Λάκης Προγκίδης στο Παρίσι– διοργανώνουν στο Ναύπλιο, στις 6 και 7 Οκτωβρίου, την ετήσια Διεθνή Συνάντηση του περιοδικού. Θέμα, φέτος, «Ο Πόλεμος του Χρόνου και της Επικαιρότητας».
Ο άνθρωπος, όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα, γίνεται όλο και περισσότερο « επίκαιρος » με κίνδυνο ν’αποκοπεί από το μυστήριο του χρόνου και από τη
γενεσιουργό δύναμη του παρελθόντος. Υπάρχει τρόπος ν’αντιδράσουμε σ’αυτή τη δυσοίωνη προοπτική;
Δώδεκα συγγραφείς από εφτά χώρες καλούνται σ’έναν ανοιχτό διάλογο γύρω από τούτη την ερώτηση. Από την Ελλάδα μετέχουν ο Γιάννης Κιουρτσάκης και ο Θανάσης Χατζόπουλος.

Πρόκειται, όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα, για ένα ανοιχτό εργαστήριο αισθητικού προβληματισμού και διαλόγου. Οι συγγραφείς που παίρνουν μέρος δεν έρχονται με ανακοινώσεις γραμμένες εκ των προτέρων αλλά με σημειώσεις. Το κύριο μέλημα του Atelier du roman είναι, όπως τονίζεται, η πραγματική συζήτηση με το κοινό και όχι η συσσώρευση παράλληλων μονολόγων κάποιων υποτιθέμενων ειδικών επί του θέματος.

Η Συνάντηση πραγματοποιείται στην αίθουσα Τριανόν και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλίου. Στους χορηγούς συγκαταλέγονται ο Μίλαν Κούντερα, η Εταιρία Φίλων του Atelier du roman και το τυπογραφείο Ν. Γ. Χριστόπουλος.

Πληροφορίες: atelierduroman@flammarion.fr
Τηλ: 210 2756969
Κιν: 6908965162