Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Κυνηγητό & ομηρία στην Ύδρα

Πρωτοφανή επίθεση από επιχειρηματίες και κατοίκους δέχτηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στις 14:00 κλιμάκιο της οικονομικής Αστυνομίας στην Ύδρα, όπου έκανε ελέγχους για φοροδιαφυγή και διαπίστωσε ότι μια ταβέρνα δεν εξέδιδε αποδείξεις για ενδέκατη φορά.
Οι ελεγκτές ζήτησαν από την ιδιοκτήτρια της επιχείρησης να τους ακολουθήσει στο τμήμα ώστε να παραπεμφθεί στο αυτόφωρο, όπως προβλέπεται. Ωστόσο, η 60χρονη γυναίκα λιποθύμησε στη διαδρομή και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη ο γιός της.
Οι παραβάτες, επιτέθηκαν εναντίον των ανδρών της οικονομικής Αστυνομίας που φυγαδεύτηκαν στο Αστυνομικό τμήμα, ενώ
εκατοντάδες κάτοικοι συγκεντρώθηκαν έξω από αυτό απαιτώντας να αφεθεί ελεύθερος ο συλληφθείς. Οι κάτοικοι προπηλάκισαν ακόμη και το πλήρωμα του "Flying Cat 1" με το οποίο θα γινόταν η μεταγωγή του κλιμακίου πίσω στην Αθήνα. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία προτίθεται να υποβάλλει μηνύσεις.
Όλη τη νύχτα, αστυνομικοί, το κλιμάκιο της οικονομικής Αστυνομίας και ο κρατούμενος έμειναν εγκλωβισμένοι στο Τμήμα, ενώ κάποιοι κάτοικοι έκοψαν το ρεύμα και το νερό με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς φως όλο το βράδυ, βρισκόμενοι σε ομηρία.
Το πρωί σήμερα χρειάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ που εστάλησαν από την Αθήνα για να απεγκλωβιστεί το κλιμάκιο. Κατόπιν, ο συλληφθείς επιχειρηματίας οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, και στις 11 το πρωί μεταφέρθηκαν στην Αθήνα.megatv