Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Από τον Rossini ως τον Piazzoll
Marc Grauwelsφλάουτο
Christophe Delporte, ακορντεόν
Δευτέρα 7 Μαΐου,ώρα 20:00- Πεντέλη, Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας
Τρίτη 8 Μαΐου,ώρα 20:30- Ναύπλιο, Πρώτη Βουλή των Ελλήνων (Βουλευτικό)
Τετάρτη 9 Μαΐου,ώρα 19:30- Αρχαία Ολυμπία, Μουσείο Ιστορίας Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων
Παρασκευή 11 Μαΐου,ώρα 20:30- Πάτρα, Achaia Clauss
Με πρωτοβουλία της πρεσβείας του Βελγίου στην Ελλάδα και στο πλαίσιο της πολιτιστικής προώθησης με τίτλο «Τα βέλγικα» που διοργανώνεται με συνέπεια και άξονα τη μουσική από το 2011, θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 11 Μαΐου, περιοδεία του σχήματος Duo Habanera  από το Βέλγιο, σε Αθήνα, Ναύπλιο, Ολυμπία και Πάτρα.
 
Ο φλαουτίστας Marc Grauwels και ο ακορντεονίστας Christophe Delporte με ένα πρωτότυπο, ευφάνταστο, εκλεπτυσμένο και τολμηρό πρόγραμμα, και ρεπερτόριο από τον Rossini ως τον Piazzolla, περιοδεύουν στην Ελλάδα για πρώτη φορά μαζί και μας καλούν να ζήσουμε μια μοναδική μουσική εμπειρία.
Ο Marc Grauwels, είναι χωρίς αμφιβολία ένας από τους κορυφαίους φλαουτίστες παγκοσμίως, με σημαντικές συνεργασίες, συναυλίες σε όλο τον κόσμο και δισκογραφία που περιλαμβάνει πάνω από 60 προσωπικούς δίσκους, ενώ συνθέτες όπως ο Ennio Moricone, ο Astor Piazzolla, κι ο Γιάννης Μαρκόπουλος, του έχουν αφιερώσει έργα τους. Η συνάντησή του με τον ακορντεονίστα Christophe Delporte και το κοινό τους πάθος για το αργεντίνικο τάνγκο και τη μουσική του Astor Piazzolla γέννησε το Duo Habanera. Η μοναδική τεχνική που έχει αναπτύξει ο Delporte, το ποιητικό του ύφος και η ικανότητά του να ερμηνεύει έργα που δύσκολα μπορεί κανείς να τα φανταστεί με ακορντεόν, τον έχουν αναδείξει σε έναν από τους κορυφαίους ακορντεονίστες της Ευρώπης.
 
Η Είσοδος είναι ελεύθερη
 
Υπό την αιγίδα των
 
Πρεσβείας του Βελγίου στην Ελλάδα
Δήμου Πεντέλης & Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Πεντέλης
Δήμου Ναυπλιέων & Δημοτικού Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού, Τουρισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Ναυπλιέων
Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας
Δήμου Πατρέων & Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων