Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Αργυρό βραβείο σε 5 μεσσηνιακά λάδια σε διεθνή διαγωνισμό βιολογικού ελαιολάδου

Πέντε ελαιόλαδα της Μεσσηνίας διακρίθηκαν και επελέγησαν ως αργυροί νικητές στο διεθνή διαγωνισμό βιολογικού ελαιολάδου Biol International 2012 στην Πούλια της Ιταλίας. Τα ελαιόλαδα αυτά είναι: 1) Παντελόπουλος Α.Ε. Panprod S.A "Καλλιστώ", Καλαμάτα. 2) Πετράκος Παναγιώτης και Σία Ο.Ε. "Corone Olive Oil", Κορώνη. 3) Agrovim S.A. "Iiada Pdo", Καλαμάτα. 4) "Epikouros Demeter Olive Oil", Καλαμάτα. 5) "Epikouros Organic Olive Oil", Καλαμάτα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων, στο διαγωνισμό που έγινε για 17η συνεχή χρονιά, έλαβαν μέρος πάνω από 300 διαφορετικές ετικέτες ελαιολάδου από διάφορες χώρες, ενώ ειδικά από την
Ελλάδα οι 35 αιτήσεις ξεπέρασαν τις συμμετοχές κάθε προηγούμενης χρονιάς. Η διεθνής κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από 25 πιστοποιημένους γευσιγνώστες ελαιολάδου, μεταξύ των οποίων και οι Βασίλης Καμβύσης και Κώστας Δρίτσας από την Ελλάδα, καθώς και μία ομάδα παιδιών για την επιλογή ειδικού βραβείου ελαιολάδου (Biolkids), ανέδειξε τα ελληνικά ελαιόλαδα ως 1 χρυσό και 11 αργυρούς νικητές. Χρυσός νικητής ήταν ο "Τζώρτζης Μιχαήλ Olvia", Κώμη - Λέσβος.
Για περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό ή την πλήρη λίστα των διεθνών νικητών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το www.premiobiol.it ή να επικοινωνούν με τον Οργανισμό ΔΗΩ (Μαρία Χουλιάρα 210-8224384).

www.eleftheriaonline.gr