Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Ο Ύδρας Εφραίμ στο Υφαντουργείο της Ι. Μονής Αγ. Αναργύρων Ερμιόνης

Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας κ. Εφραίμ, επισκέφθηκε για λίγες ώρες την Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων Ερμιόνης. ΕκείτΤον υποδέχθηκαν με εγκαρδιότητα οι Μοναχές της Ιεράς Μονής, και εν συνεχεία τον οδήγησαν στο χώρο όπου βρίσκονται οι αργαλειοί της Μονής.
Εκεί τον περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη, διότι συνάντησε την Αγία Καθηγουμένη Καλλινίκη μοναχή, καθισμένη μπροστά σε έναν από τους παλαιούς χειροκίνητους αργαλειούς να υφαίνει  Ιερά Άμφια!
Ο Σεβασμιώτατος με ευχαρίστηση παρακολούθησε τη διαδικασία της υφάνσεως για αρκετή ώρα και ευχήθηκε στην Αγία Καθηγουμένη ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός και οι Θαυματουργοί Άγιοι Ανάργυροι, να της χαρίζουν υγεία και δύναμη, ώστε να συνεχίσει το σπάνιο πλέον αυτό εργόχειρο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον στην προβιομηχανική εποχή, διαδραμάτιζε βασικό ρόλο στην οικιακή οικονομία των αγροτικών περιοχών κυρίως, μέχρι και πριν 20 χρόνια αλλά σήμερα δυστυχώς σπανίζει.
Η Αγία Καθηγουμένη με μεγάλη συγκίνηση ευχαρίστησε με τη σειρά της τον Σεβασμιώτατο και τον παρακάλεσε να εύχεται διαρκώς, υπέρ της Αδελφότητος και της ιδίας και να προσεύχεται όπως ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, φωτίσει νέες ψυχές με Πίστη και ζήλο, να αφιερωθούν στο Θεό και να υπηρετήσουν τους Ιατρούς των ψυχών και των σωμάτων μας Αγίους Αναργύρους, στο Ιερό Ιστορικό και Παλαίφατο τούτο Τέμενος.
Τέλος του δώρισε δύο υφαντούς ολόμαλλους διαδρόμους, έργα των χειρών της, τα οποία κοσμούν πλέον το δάπεδο του Ιερού Παρεκκλησίου που βρίσκεται εντός του Επισκοπείου Αιγίνης.
romfea