Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Ξεκίνησε η Ανακύκλωση στο Ναύπλιο. Επιτέλους!!

Ένα σημαντικό βήμα για την μείωση του όγκου των σκουπιδιών, την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος επιτελείται ήδη στην πόλη του Ναυπλίου.
Εδώ και μέρες τοποθετήθηκαν σε καίρια σημεία της πρωτεύουσας του Νομού οι πρώτοι κάδοι ανακύκλωσης πλαστικού,  και χαρτιού. Να θυμίσουμε πως ένα μεγάλο μέρος των αστικών απορριμμάτων αποτελείται από τα δύο αυτά υλικά.
Ήδη έχουν τοποθετηθεί κάδοι ανακύκλωσης στην 11η, στην Νέα πόλη Κούτρη, και στον Συνοικισμό. Σύντομα αναμένεται να τοποθετηθούν και άλλοι κάδοι σε επίκαιρα σημεία της πόλης.
 Ελπίζουμε η προσπάθεια ανακύκλωσης να αγκαλιαστεί με το ίδιο ενδιαφέρον από τους δημότες με αυτό για το σημείο συλλογής- Ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών που λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια με σημαντική επιτυχία απέναντι από το κτήριο της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ναυπλίου.Παρακαλούνται οι πολίτες να συμβάλλουν ενεργά στο έργο της ανακύκλωσης ρίχνοντας στον κάθε κάδο το είδος των απορριμμάτων για τον οποίο ο κάδος προορίζεται ενισχύοντας έτσι τις προσπάθειες του Δήμου για την προστασία του Περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής μας.           
Το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας και όχι χώρος πολιτικής αντιπαράθεσης.
nafplio