Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Στον όμιλο Ρέστη το «Πόρτο Ύδρα»

tovima
Ο εφοπλιστής αγόρασε το ξενοδοχειακό συγκρότημα στην Ερμιόνη Αργολίδας

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα «Πόρτο Ύδρα» στην Ερμιόνη Αργολίδας αγόρασε ο εφοπλιστής κ. Βίκ. Ρέστης, με στόχο τη δημιουργία τουριστικών κατοικιών παράλληλα με τη λειτουργία ξενοδοχείου πέντε αστέρων. Η συμφωνία για την εξαγορά του συγκροτήματος από την οικογένεια Κωνσταντινίδη πραγματοποιήθηκε στα μέσα Απριλίου 2011, ενώ το τίμημα υπολογίζεται στα 20 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες το ξενοδοχειακό συγκρότημα θα λειτουργήσει εφέτος έτσι ώστε να εξυπηρετήσει και τους πελάτες με Timesharing (διακοπών με χρονομίσθωση), ενώ σε εξέλιξη είναι ήδη ο σχεδιασμός για την ανακατασκευή του. Μέσα στη χρονιά αναμένεται να προχωρήσει το στάδιο των εγκρίσεων για την έναρξη των εργασιών, αφού η επένδυση εντάσσεται στα πρότυπα του «σύνθετου τουριστικού καταλύματος», σε συνέχεια της νομοθετικής ρύθμισης που προωθεί το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, η οποία περιλαμβάνει τη δημιουργία τουριστικής κατοικίας στο πλαίσιο ξενοδοχειακού συγκροτήματος, με την έκταση να ξεπερνά τα 150 στρέμματα. Ο
σχεδιασμός προβλέπει επίσης τη δημιουργία γηπέδου γκολφ, με στόχο να ενισχύσει τις εναλλακτικές στην ευρύτερη περιοχή (γήπεδα στην Costa Navarino στη Μεσσηνία και Γκολφ Γλυφάδας στην Αττική) και να δημιουργήσει προϋποθέσεις για προορισμό γκολφ.

Το «Πόρτο Ύδρα» βρίσκεται σε ιδιαίτερα προνομιακή θέση - απέναντι από την Υδρα – σε έκταση που υπολογίζεται στα 164 στρέμματα, με το κεντρικό συγκρότημα να αποτελείται από επτά πτέρυγες, καθώς και bungalows και δευτερεύουσες εγκαταστάσεις, ενώ περιλαμβάνει ιδιόκτητη μαρίνα με δυνατότητα ελλιμενισμού 60 περίπου σκαφών.