Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Αντιγράφουμε απο την ΠΑΠΟΕΡ       http://planetermionida.wordpress.com/
Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ διοργάνωσε το Σάββατο 3 Ιουλίου συλλογή πλαστικών που καθημερινά καταλήγουν στις χωματερές και συχνά πυκνά καίγονται φορτώνοντας διοξίνες τον αέρα που ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας.

Επειδή οι Δημοτικές Αρχές δεν κάνουν το αυτονόητο. Διαλογή ανακυκλώσιμων υλικών, κομποστοποίηση και εξασφάλιση ΧΥΤΑ για τα ελάχιστα υπόλοιπα, παρ όλο που έχουν πάρει τις σχετικές αποφάσεις, μετά από πίεση ενεργών συμπολιτών μας. Ερμιόνη τον Δεκέμβριο του 09, το Κρανίδι το Φλεβάρη 10.
Οι προϋποθέσεις υπάρχουν. Η πολιτική βούληση λείπει!
Κάναμε το ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ στην σωστή κατεύθυνση.
Οι Δημότες του Κρανιδίου, της Κοιλάδας, της Ερμιόνης, του Πόρτο Χελίου, των Φούρνων, των Διδύμων, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ,
Μάζεψαν όσο μπορούσαν περισσότερα πλαστικά αντικείμενα, μπουκάλια νερού, αναψυκτικών , αλλά και διάφορα, από σακούλες πλαστικές μέχρι παστικούς σωλήνες για πότισμα, και τα έφεραν με ανακούφιση στα σημεία συλλογής.
Η είδηση είχε φτάσει και στο ποιο απομακρυσμένο νοικοκυριό. Καμιά φορά η ανάγκη είχε αντικαταστήσει την πραγματικότητα. Όχι, δεν θα μπορούσαμε, ούτε θα θέλαμε να υποκαταστήσουμε τις αρμοδιότητες των Δήμων μας. Θέλαμε μόνο να δείξουμε τον δρόμο για την ΑΝΑΚΎΚΛΩΣΗ, που αποτελεί άμεση ανάγκη μας και δέσμευση των Δημάρχων μας που έχουν πάρει τις αποφάσεις, αλλά μέχρι εκεί.
Ο δρόμος για την Τρίπολη είναι ανοιχτός. Οι μπλε κάδοι ανακυκλώσιμων υλικών είναι εδώ.
Το ΚΔΑΥ λειτουργεί και είναι σε θέση να παραλαμβάνει τα ανακυκλώσιμα υλικά μας.
ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ?
ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΉΝΗ
ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΌΤΗΤΑ
ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ
ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ
Και ο τρόπος της Διαχείρισης μπορεί να είναι μόνο ένας! με σειρά προτεραιότητας – : Πρόληψη, Επαναχρησιμοποίηση, Μείωση σκουπιδιών, Διαλογή στην Πηγή όλων των κατηγοριών στερεών αποβλήτων, Ανακύκλωση, Λιπασματοποίηση – Κομποστοποίηση, Υγειονομική Ταφή των Υπολειμμάτων, Ενημέρωση – Ευαισθητοποίηση – Συμμετοχή των δημοτών.

ΑΥΤΑ
ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ
ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ
ΜΠΟΡΟΥΝ ?